Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βηρυτός - Συγκλονίζει Ελληνίδα: Υπήρχαν παντού αιμόφυρτοι άνθρωποι (vid)

Newsbomb

Η μαρτυρία μιας Ελληνίδας, η οποία έζησε από κοντά τη φρίκη των φονικών εκρήξεων που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 137 άτομα, προκαλεί ανατριχίλα.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου μίλησε για τις καταστάσεις που έζησε το απόγευμα της
Τρίτης (04/08) στη Βηρυτό καθώς βρισκόταν στο γραφείο της, σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

«Νομίζαμε ότι η έκρηξη έγινε ακριβώς έξω από το κτήριό μας», περιέγραψε μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε «έσπασαν τζάμια και γρήγορα βγήκαμε στους δρόμους. Η ατομική τραυματική εμπειρία άρχισε να γίνεται συλλογική τραυματική εμπειρία».

Διαβάστε επίσης: Βηρυτός: 137 οι νεκροί και 5.000 οι τραυματίες - Ισοπεδώθηκε η πόλη από τις εκρήξεις

Όπως περιέγραψε, το μεγάλο σοκ ήρθε στην διαδρομή από το γραφείο προς το σπίτι της, το οποίο απέχει 2,5 χλμ. από το σημείο της έκρηξης. Παντού υπήρχαν εκατοντάδες αιμόφυρτοι άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά ενώ τα κτήρια είχαν καταρρεύσει.

«Ούτε σε καιρό πολέμου δεν γίνονται αυτά που ζήσαμε», είπε συμπληρώνοντας πως όπως λένε οι ίδιοι οι Λιβανέζοι, δεν έζησαν παρόμοια καταστροφή ούτε καν στη διάρκεια του εμφυλίου.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο την περιγραφή της κ. Παπαδοπούλου

«Δεν είναι μόνο η απίστευτη απώλεια ανθρώπινων ζωών, είναι η καταστροφή που μπαίνει μέσα στην ψυχή σου. Στον κόσμο υπάρχει οργή και απόγνωση, βαθιά απελπισία, οι Λιβανέζοι νιώθουν ότι η πόλη της Βηρυτού χάθηκε», τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2020: Αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους - Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις