Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Η επικεφαλής του εθνικού οργανισμού φαρμάκων κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης (vid)

Newsbomb

Λιποθύμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca η επικεφαλής του Οργανσμού Φαρμάκων της Δανίας, Tanja Erichsen

Η Erichsen βρισκόταν στην αίθουσα μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Επιτροπής Υγείας, Soeren Brostroem ο οποίος έδινε εξηγήσεις στους δημοσιογράφους αναφορικά με την απόφαση της χώρας να αποσύρει το εμβόλιο της AstraZeneca από το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Η ίδια ανακοίνωσε αργότερα πως ανέκτησε τις αισθήσεις της, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι η Δανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που θα σταματήσει εντελώς να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, λόγω μιας ενδεχόμενης σύνδεσής του με σπάνιες αλλά σοβαρές περιπτώσεις θρομβοεμβολών.

Η απόφαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού της Δανίας μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.

Τα αποτελέσματα ερευνών για τις σχετιζόμενες με το AstraZeneca θρομβοεμβολές «έδειξαν πραγματικές και σοβαρές παρενέργειες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας της Δανίας Soeren Brostroem.

«Επιλέξαμε ως εκ τούτου να συνεχίσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού για όλες τις ομάδες χωρίς το εμβόλιο αυτό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Το πλάνο για τους εργαζόμενους - Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν - Πώς θα το πάρουν