Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κάμαλα Χάρις: «Συνελήφθη» on camera να σκουπίζεται μετά από χειραψία με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο

Newsbomb

Όταν η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις έκανε χειραψία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, δεν περίμενε ποτέ  ότι ένα στιγμιαίο «ατόπημά» της θα γινόταν viral και ότι χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου θα την επέκριναν για μία προσβλητική, σχεδόν ρατσιστική συμπεριφορά.

Η Καμάλα Χάρις απαθανατίστηκε να σκουπίζει το χέρι της στο σακάκι της λίγο μετά τη χειραψία με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-Ιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον την περασμένη Παρασκευή.

Το επίμαχο στιγμιότυπο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες του Twitter συγκλονίστηκαν από την -ενδεχομένως και τυχαία- κίνηση της Καμάλα Χάρις, χαρακτηρίζοντάς την «προσβλητική».

Το θέμα πήρε και πολιτικές προεκτάσεις με πολλούς υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν είχε κάνει κάτι ανάλογο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα «είχε έρθει το τέλος του κόσμου».

Ωστόσο, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε στο Twitter ότι, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την παγκόσμια υγεία, τη Βόρεια Κορέα και τη μετανάστευση από χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Ένας από τους χρήστες στο Twitter έγραψε στην προαναφερθείσα ανάρτηση της Καμάλα Χάρις: «Πώς μπορείτε να το κάνετε γνωρίζοντας ότι οι κάμερες καταγράφουν κάθε σας κίνηση;».

«Αυτή είναι η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος. Δεν έδειξε μόνο ασέβεια, αλλά η συμπεριφορά της θα ήταν" ρατσιστική "αν ήταν Ρεπουμπλικανή, αυτό είναι σίγουρο..» σχολίασε κάποιος.

Η Κάμαλα Χάρις σχολίασαν άλλοι «προσέβαλε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο». Ο δημοσιογράφος Ράουαν Ντιν σχολίασε μάλιστα στον αέρα του Sky News Australia «Μπορείτε να φανταστείτε πόση οργή θα είχε προκαλέσει αν στη θέση της ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ;»

Υπήρξαν φυσικά και αρκετοί που έσπευσαν να υπερασπιστούν την αντιπρόεδρο του Τζο Μπάιντεν.«Ζούμε στην εποχή του Covid.-19 Πλένω αμέσως τα χέρια μου όταν αγγίξω κάποιον άλλο» έγραψαν ορισμένοι στο Twitter.

«Η κριτική αυτή είναι γελοία… μάλλον ήταν μια φυσική αντίδραση που όλοι μας έχουμε κάνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο ... όχι μια προσωπική προσβολή στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρατική αεροπειρατεία: Τα ερωτήματα για την παρουσία ξένων πρακτόρων στην Αθήνα