Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία-δυστύχημα τελεφερίκ: Τα 20 δευτερόλεπτα του τρόμου πριν το θάνατο-Βίντεο σοκ από την τραγωδία

Newsbomb

Νέα συγκλονιστικά στιγμιότυπα λίγο πριν απο την τραγωδία στο τελεφερίκ που βύθισε στο πένθος την Ιταλία στο τέλος Μαϊου έδωσε στο φως η ιταλική τηλεόραση.

Ένα τρομακτικό νέο βίντεο από το δυστύχημα του περασμένου Μαϊου στο τελεφερίκ των Ιταλικών Άλπεων που προκάλεσε τον θάνατο 14 ανθρώπων, δείχνει πόσο κοντά ήταν οι άτυχοι επιβάτες στη σωτηρία, πριν πέσει στο κενό η καμπίνα που τους μετέφερε.

Τα δευτερόλεπτα πριν από την τραγωδία είναι γροθιά στο στομάχι και τα στιγμιότυπα που μετέδωσαν χθες τα ιταλικά Μέσα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Οι στιγμές που κόβουν την ανάσα

Το τελεφερίκ ανέβαινε προς το βουνό όταν η καμπίνα έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων στο έδαφος, αναποδογύρισε πολλές φορές και σταμάτησε όταν χτύπησε σε δέντρα το μεσημέρι της 23ης Μαϊου.

Η ιταλική τηλεόραση μετέδωσε δύο νέα βίντεο, που μαγνητοσκοπήθηκαν έξω και μέσα από τον σταθμό και δέιχνουν τις στιγμές τρόμου και της αγωνίας πριν από το μοιραίο δυστύχημα.

Ένα από τα βίντεο που αναδημοσίευσε και η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δείχνει ότι η καμπίνα απείχε μόλις λίγα μέτρα από την άφιξη στο σταθμό, στην οποία οι επιβάτες αγνοούσαν ότι δεν θα έφταναν ποτέ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένα καλώδιο σπάει, στέλνοντας με μεγάλη ταχύτητα την καμπίνα και τους 15 επιβάτες της πίσω στο βουνό.

Το δεύτερο βίντεο έξω από το σταθμό δείχνει την καμπίνα καθώς τρέχει με 60 μίλια / ώρα, προτού τελικά καταρρεύσει σε δύσβατη ορεινη περιοχή, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους.

Ενας μοναδικός επιζών απο την τραγωδία

Υπήρχε μόνο ένας επιζών, ο 5χρονος Ειτάν Μπιράν, από το Ισραήλ ο οποίος σώθηκε σαν από θαύμα, την ώρα που η μητέρα, ο πατέρας του, ο μικρότερος αδερφός του και οι παππούδες του βρήκαν τραγικό θάνατο. Οι 13 επιβάτες σκοτώθηκαν επιτόπου ενώ δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο Ειτάν και ένας 9χρονος ακόμη που δεν τα κατάφερε.

Το βίντεο μέσα απο την καμπίνα που η MailOnline επέλεξε να μην δημοσιεύσει- δείχνει πρώτα την καμπίνα γεμάτη περιηγητές που θαυμάζουν έξω από το παράθυρο την εκπληκτική θέα των ιταλικών Άλπεων.

Αλλά καθώς το βαγόνι πλησιάζει τον σταθμό, ένα καλώδιο σπάει, με αποτέλεσμα να γυρίσει προς προς τα πίσω και να ξεκινήσουν 20 δευτερόλεπτα απόλυτου τρόμου για εκείνους που βρίσκονται μέσα. Οι επιβάτες πέφτουν με φόρα στο πάτωμα της καμπίνας που αρχίζει την τρελή πορεία προς τον γκρεμό.

Ένας μηχανικός εμφανίζεται στο σταθμό να προετοιμάζεται για την άφιξη του βαγονιού την ώρα που εκείνο επιβραδύνει, και ένα δευτερόλεπτο αργότερα, αρχίζει την αντίστροφη πορεία. Για μια στιγμή, ο άντρας στέκεται ακίνητος, προτού αρχίσει να τρέχει σε κατάσταση πανικού, γύρω από το σταθμό, χωρίς να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Το απαρχαιωμένο δίκτυο μεταφορών της Ιταλίας

Το δυστύχημα ήταν η χειρότερη καταστροφή σε τελεφερίκ της Ιταλίας από το 1998, όταν ένα στρατιωτικό αεριωθούμενο αεροπλάνο των ΗΠΑ έκοψε το καλώδιο ενός λιφτ στο χιονοδρομικό κέντρο του Καβαλέζε στους Δολομίτες, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους.
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επιτροπή για τη διερεύνηση της καταστροφής, η οποία είναι πιθανό να υποβάλει κρίσιμες ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των μεταφορικών υποδομών της Ιταλίας.

Το 2018, 43 άτομα πέθαναν όταν η γέφυρα Morandi στη Γένοβα κατέρρευσε μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης. Το 2009, ένα εμπορευματικό τρένο που μετέφερε αέριο εκτροχιάστηκε στο σταθμό Viareggio κοντά στη Λούκα και εξερράγη, σκοτώνοντας 32 άτομα. Όπως προέκυψε από τις μετέπειτα έρευνες για την τραγωδία ευθύνονταν οι κακοσυντηρημένοι άξονες της αμαξοστοιχίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα – Τα στοιχεία που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί