Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις από το άγαλμα κοριτσιού που πνίγεται στην Ισπανία λόγω της κλιματικής αλλαγής

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Στόχος του αγάλματος σύμφωνα με τον Μεξικανό δημιουργό του είναι να σκεφτούν οι άνθρωποι ότι οι πράξεις τους «μπορεί είτε να μας βουλιάξουν είτε να μας κρατήσουν στην επιφάνεια».

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το άγαλμα με ένα κορίτσι να πνίγεται καθώς εμφανίστηκε απροειδοποίητα σε ποτάμι της πόλης Μπιλμπάο στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα.

Δημιουργός του ο Μεξικανός υπερρεαλιστής καλλιτέχνης Ρουμπέν Ορόζκο ο οποίος δημιούργησε το έργο του με τίτλο Bihar (μφτ. «Το αύριο» στη γλώσσα των Βάσκων) στα πλαίσια συνεργασίας με το BBK Foundation και την καμπάνια του για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Στόχος του έργου σύμφωνα με όσα είπε ο Μεξικανός καλλιτέχνης στην ιστοσελίδα Nius είναι να σκεφτούν οι άνθρωποι ότι οι πράξεις τους «μπορεί είτε να μας βουλιάξουν είτε να μας κρατήσουν στην επιφάνεια».

Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι ανάλογα με το πόσο ανεβαίνουν και πόσο υποχωρούν τα νερά του ποταμού Νερβιόν μέσα στον οποίο βρίσκεται το άγαλμα, η βάρους 120 κιλών φιγούρα εμφανίζεται ή εξαφανίζεται καθημερινά με το BBK να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια αντανάκλαση του τι θα μπορούσε να συμβεί «αν συνεχίσουμε να ποντάρουμε σε μοντέλα που δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του πλανήτη» όπως αυτά που συμβάλουν στην κλιματική αλλαγή.

«Στην αρχή το άγαλμα μου προκάλεσε άγχος αλλά τώρα μου προκαλεί λύπη» δήλωσε επισκέπτης της πόλης προσθέτοντας ότι «δεν φαίνεται να ανησυχεί αλλά μοιάζει να αφήνεται στο νερό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ανήλικα κορίτσια σε κεντρικό σημείο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου να μπει στο «κόκκινο» και το μίνι lockdown

Ατέλειωτος «Γολγοθάς» για την Μυρτώ: Για αποκατάσταση στη Γερμανία εννέα χρόνια μετά την επίθεση