Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές εικόνες στην Τουρκία: Κλειδώνουν σε αντικλεπτικά κουτιά το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Newsbomb

Η κατάσταση της οικονομίας της Τουρκίας είναι τραγική

Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση της οικονομίας στην Τουρκία καθώς το δολάριο άγγιξε τις 10 λίρες και ο βασικός μισθός, ο οποίος στο παρελθόν είχε φθάσει και τα 450 με 460 ευρώ, τώρα έχει μειωθεί στα 250 ευρώ.

Ενδεικτικές της κατάστασης οι εικόνες στα σούπερ μάρκετ με το βρεφικό γάλα να κλειδώνεται σε… αντικλεπτικά κουτιά. Τις εικόνες μετέφερε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τσετίν Αρίκ τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί παρότι η Τουρκία έχει ξαναπεράσει οικονομικές δυσκολίες. «Αυτό το κλειδί είναι η ντροπή της κυβέρνησής σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρίκ.

«Αποκλείεται να επιβιώσουμε με το βασικό μισθό… Το φυσικό αέριο 500 λίρες, βάλε ρεύμα 250 λίρες, νερό, ίντερνετ κινητό. Φτάνουμε στο σημείο δίχως να φάμε να έχουμε έλλειμμα. Έχουμε δυο παιδιά, πάνες. Όχι δεν γίνεται. Και 6.000 και 7.000 λίρες να δώσουν βασικό μισθό είναι να κάθεσαι σπίτι να βλέπεις τηλεόραση» είπε ένας Τούρκος πολίτης σε δηλώσεις που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Έχω γιο στη Β’ Λυκείου. Είναι μέρες που δεν μπορώ να δώσω στο γιο μου χαρτζιλίκι 10 λίρες. Δεν μπορώ να δώσω αυτά που ζητάνε τα παιδιά μου» ανέφερε δακρυσμένος σε δημοσιογράφο ένας άλλος.

Την ίδια ώρα και ενώ η τουρκική λίρα βυθίζεται καθημερινά η κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες, αντίθετα μειώνει τα επιτόκια αντί να τα αυξήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει αλλάξει 4 διοικητές στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Με ράπιντ τεστ στα σούπερ μάρκετ; - «Ασφαλώς και εξετάζεται», απαντά η κυβέρνηση

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ με 8.000 κρούσματα ημερησίως

«Ολέθρια σχέση» στο Χαλάνδρι: Ο ξυλοδαρμός και οι εκβιασμοί που κατέληξαν σε δολοφονική επίθεση