Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

«IRIS», στο Φεστιβάλ Φώτων της Λιόν

Newsbomb

Προσφιλής ανάμνηση από την περυσινή δύσκολη χρονιά είναι το πρώτο βραβείο του Fête des Lumières Lyon 2021, του πλέον πρόσφατου ετήσιου φεστιβάλ φώτων στη γαλλική πόλη·η TETRO μαζί με την πολυμεσική AV Collective «κατέλαβαν» τον εμβληματικό Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη και με διάφορα ταμπλό δημιούργησαν το video show «Ίρις», μετατρέποντας τη ροζέτα πάνω από την είσοδο του ναού σε ίριδα του ματιού μας.

Η τελική σύνθεση είναι μια σειρά εικόνων που «διακόσμησαν το όμορφο κτίσμα με μια νέα εφήμερη μεμβράνη από αρχιτεκτονικούς όγκους, εκρήξεις χρωμάτων, ένα μνημειακών διαστάσεων οπτικό διάφραγμα ή καλειδοσκοπικές αποδομήσεις» όπως σημείωσαν από την TETRO.

Σε επτά πράξεις, το show φώτων «Ίρις» δημιουργήθηκε από τους Jérémie Ballot και Josselin Foushé της AV Collective ενώ την παραγωγή είχε αναλάβει ομάδα της TETRO. Η μουσική συνοδεία ήταν σύνθεση των Ena Eno & Stéphane Clor. Το show ήταν τόσο δημοφιλές που κέρδισε το Trophée des Lumières 2021, το βραβείο που ετησίως δίνεται από την Πόλη της Λιόν και τη France Télévision (https://www.instagram.com/p/CXRW_IorGrt/).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Καρδίτσα για τους αιφνίδιους θανάτους ενός 18χρονου και μιας 33χρονης

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Η Φάρμα: Η συγκλονιστική στιγμή που η Αγγελική Ηλιάδη μαθαίνει τον θάνατο του πατέρα της (video)