Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Άνδρας όρμησε στο φέρετρο της - Στεκόταν στην ουρά αμίλητος για 14 ώρες

Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Χάος επικράτησε στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ που βρίσκεται το φέρετρο  το βράδυ της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένας άνδρας κινήθηκε προς το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και το άγγιξε με αποτέλεσμα η ασφάλεια να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια η αστυνομία να τον συλλάβει.

Το συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 21:00 το βράδυ (τοπική ώρα) μπροστά σε δεκάδες που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στην Ελισάβετ.

Ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο προτού τεθεί υπό κράτηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ανέφερε ο Guardian. Στιγμιότυπα από τη μετάδοση της επίσημης τελετής δείχνουν αξιωματικούς της ασφαλείας να καθηλώνουν τον άνδρα στο έδαφος.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας επέλεξε να περιμένει περίπου 14 ώρες στην ατελείωτη ουρά των ανθρώπων που θέλουν να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ και μόλις έφτασε αρκετά κοντά στο φέρετρό της, έφυγε από την ουρά, ανέβηκε τα σκαλιά, άγγιξε το φέρετρο ενώ σήκωσε και τη σημαία με την οποία ήταν καλυμμένο το φέρετρο. Εκείνη την ώρα αστραπιαία φύλακες και φρουροί του όρμησαν, τον έριξαν κάτω και τον απομακρύνουν από το φέρετρο της βασίλισσας.

«Η Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας συνέλαβε έναν άνδρα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ μετά από αναταραχή», σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια μέρα κατά τη διάρκεια που το κοινό κλήθηκε να περάσει μπροστά από το φέρετρο της βασίλισσας. Την Παρασκευή, ένας άνδρας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες που περίμεναν στη μεγάλη ουρά για να δουν το φέρετρο της βασίλισσας.

Η παρουσία της αστυνομίας είχε αυξηθεί σε όλο το Λονδίνο καθώς κόσμος συγκεντρώνεται για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 96 ετών.

Η τεράστια ουρά που έχει δημιουργηθεί στο Λονδίνο από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ξεκίνησε το προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ακολουθεί τη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, μέσω του Λάμπεθ, του Σάουθγουορκ και του Μπέρμοντσεϊ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη γυναίκα που έφτασε να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ περίμενε από το πρωί της Δευτέρας στην ουρά.

Σχετικές ειδήσεις

Βασίλισσα Ελισάβετ: Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Ουίλιαμ στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τελευταίες μέρες της ζωής της -To «πάρτι» και η αγαπημένη της συνήθεια

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δάκρυσε μπροστά στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ