Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Αφιέρωμα στο Τείχος του Βερολίνου

Newsbomb

Το CNN, με αφορμή τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, παρουσιάζει με μια ανταπόκριση παρουσιάζει την ιστορία και από τις δύο πλευρές του Τείχους.

Περί τα δύο εκατομμύρια επισκεπτών αναμένονται στη γερμανική προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου του 1989.

Προβλήματα ωστόσο στη συμμετοχή στους εορτασμούς του ιστορικού αυτού γεγονότος, που αποτέλεσε το προοίμιο της γερμανικής Επανένωσης, ενδέχεται να προκύψουν από την απεργία στους σιδηροδρόμους, η οποία πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα (10/11/2014).

«Τείχος της ντροπής» στη Δύση, «αντιφασιστική προστασία» στην Ανατολή, το μήκους άνω των 150 χλμ. οικοδόμημα υψώθηκε το 1961 από τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ).

Θύμα της περεστρόικα του σοβιετικού ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και υπό την ειρηνική πίεση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, θα πέσει τελικά 28 χρόνια μετά, στις 9 Νοεμβρίου 1989. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Οκτωβρίου 1990, επισημοποιήθηκε η Επανένωση της Γερμανίας.

Δείτε το βίντεο.