Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Ο πρώτος πρόεδρος με πούρο μετά τον Κένεντι (vid)

Newsbomb

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις ώρες από τη στιγμή που ανακοίνωσε την απόφαση για εξομάλυνση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα και εμφανίστηκε να καπνίζει ένα τεράστιο πούρο δημοσίως. Ο λόγος για τον Μπαράκ Ομπάμα που... μιμήθηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κόψει εδώ και χρόνια το κάπνισμα, φοβούμενος τις αντιδράσεις της Μισέλ Ομπάμα, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί. Όταν, ωστοσο, βρέθηκε σε εκδήλωση και του προσφέρθηκε ένα εκλεκτό πούρο Αβάνας, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό. Το έφερε κοντά στη μύτη του, το μύρισε και αναφώνησε «είναι πράγματι καλό». Σιγά μη δεν το απολάμβανε, έστω και αν το άναμμά του αντιτίθεται στις υποσχέσεις που έχει δώσει στη σύζυγο.

Η εικόνα του Ομπάμα να απολαμβάνει πούρο έφερε αναμνήσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Πενηντα δύο χρόνια πριν, το 1962 και συγκεκριμένα λίγη ώρα πριν ανακοινώσει το εμπάργκο κατά της Κούβας, ο Κένεντι είχε παραγγείλει τα αγαπημένα του κουβανικά πούρα. Ήταν ο τελευταίος - πριν τον Ομπάμα - Αμερικανός πρόεδρος που απόλαυσε πούρα σε κοινή θέα...