Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Η πρώτη virtual διαδήλωση στην ιστορία του πλανήτη (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων μπροστά από κυβερνητικά κτίρια με το νόμο που πέρασε η κυβέρνηση στην Ισπανία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Ο νέος νόμος έχει καταδικαστεί από τις περισσότερες οργανώσεις στην Ισπανία, αλλά η κυβέρνηση Ραχόι δε φαίνεται να ενδιαφέρεται.

Ισπανοί ακτιβιστές κατάφεραν να κάνουν τη διεθνή κοινή γνώμη να ενδιαφερθεί, διοργανώνοντας την πρώτη εικονική διαδήλωση στην ιστορία του πλανήτη. Χιλιάδες ολογράμματα διαδήλωσαν κατά του νόμου και της κυβέρνησης μπροστά απο το κτίριο του κοινοβουλίου στη Μαδρίτη.

Η οργάνωση Holograms for Freedom, που διοργάνωσε τη διαδήλωση ολογραμμάτων δήλωσε ότι αυτά έχουν περισσότερες πολιτικές ελευθερίες από τους πραγματικούς ανθρώπους. Για την επίτευξη της διαδήλωσης κινητοποιήθηκαν 100 διαφορετικές οργανώσεις υπό τον τίτλο NoSomosDelito (Δεν είμαστε εγκληματίες).

Οι οργανώσεις ζητούσαν από το κοινό να στείλουν μια ψηφιακή τους απεικόνιση για να λάβουν μέρος στη διαδήλωση. Πάνω από 2.000 φιγούρες ολογράμματα συμμετείχαν τελικώς στη διαδήλωση.