Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο διαδίκτυο: 12χρονη μετέδωσε live την αυτοκτονία της στο Facebook (ΠΡΟΣΟΧΗ!ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ!)

Newsbomb

Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο το βίντεο ενός 12χρονου κοριτσιού, που μετέδωσε ζωντανά την αυτοκτονία της μέσω Facebook, αφότου, όπως ισχυρίσθηκε, «κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν συγγενή» της και η αστυνομία δηλώνει ανίκανη να αφαιρέσει το δραματικό βίντεο από το διαδίκτυο, καθώς έχει γίνει viral και αναδημοσιεύεται διαρκώς από εκατοντάδες ιστοσελίδες.

Η Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις, της πόλης Τσένταρταουν στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Facebook Live, μετέδωσε ζωντανά την αυτοκτονία της, καθώς κρεμάστηκε από δέντρο στην αυλή του σπιτιού της στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Το βίντεο - το οποίο τελειώνει με την κοπέλα να κρέμεται από ένα δέντρο για περίπου 20 λεπτά, καθώς ο ήλιος δύει, τη στιγμή που μια γυναικεία φωνή ακούγεται να φωνάζει το όνομα της- στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τη σελίδα της στο Facebook.

davis4

Αν και η τοπική αστυνομία, ειδοποιούμενη από φιλικά της πρόσωπα που παρακολουθούσαν το τρομακτικό βίντεο, έσπευσε στο σπίτι της Ντέβις για να σώσει το ανήλικο κορίτσι, δεν κατάφερε να αποσοβήσουν το μοιραίο, ούτε όμως και να σταματήσει τη διασπορά του βίντεο σε ιστοσελίδες εκτός Facebook.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν το θάνατό της, , το Αστυνομικό Τμήμα του Πολκ Κάουντι δέχθηκε καταιγισμό κλήσεων, ακόμη και από χώρες της Ευρώπης, που ζητούσαν από τους αστυνομικούς να κατέβει το βίντεο από συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

3C112A5200000578 4111988 image a 86 1484205202648

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coosa Valley News, στις 27 Δεκεμβρίου η Ντέιβις είχε δημοσιεύσει στο μπλογκ της ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από συγγενή της, με διάφορους τρόπους που συμπεριλαμβάνουν ακόμη και χτυπήματα με ζώνη, ενώ στη συνέχεια προσθέτει ότι «προσπάθησε να με βιάσει». Σύμφωνα με την ίδια, όταν εκείνη αντέδρασε λέγοντας του «να σταματήσει να είναι τόσο διεστραμμένος μπροστά στα μικρότερα αδέλφια της» εκείνος της να απάντησε «να πάει να κρεμαστεί».

Σε μια επόμενη ανάρτηση την 1η Ιανουαρίου, το 12χρονο κορίτσι γράφει ότι πάσχει από κατάθλιψη και αναλύει διαφορετικές μεθόδους αυτοκτονίας, ζητώντας από τους αναγνώστες της συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Η αστυνομία ακόμη και σήμερα ερευνά το θάνατό της.