Ο πιλότος του ρωσικού Su-25 μαχητικού αεροσκάφους προτίμησε να αυτοκτονήσει από το να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο Ρώσος πιλότος σκοτώθηκε το Σάββατο (03/02) στη βορειοδυτική Συρία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του από πυρά που εξαπέλυσε μια τζιχαντιστική οργάνωση η οποία ελέγχει την επαρχία Ιντλίμπ.

Όπως αναφέρει το rt.com, πρόκειται για τον έμπειρο ταγματάρχη Ρόμαν Φιλίποφ, ο οποίος είχε ολοκληρώσεi δεκάδες αποστολές στη Συρία κατά τρομοκρατικών οργανώσεων ενώ είχε συνοδεύσει πολλά ανθρωπιστικά κονβόι. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης απασφάλισε χειροβομβίδα μόλις συνειδητοποίησε ότι είναι περικυκλωμένος από τζιχαντιστές.

Δείτε το βίντεο στη gallery του Newsbomb.gr

rwsos pilotos8

Ο πιλότος φέρεται να σκότωσε δύο τζιχαντιστές πριν πάρει την ίδια του τη ζωή, φωνάζοντας «Αυτό είναι για τα παιδιά»!

Σύμφωνα με τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ρωσικό αεριωθούμενο καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Μαασράν. Ο κυβερνήτης, που χρησιμοποίησε με επιτυχία το εκτινασσόμενο κάθισμα για να εγκαταλείψει το μαχητικό, προκειμένου να μην τον πιάσουν αιχμάλωτο άνοιξε πυρ με το όπλο του προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των τζιχαντιστών.

Η στιγμή που ο πιλότος εγκατελείπει το αεροσκάφος του:

«Διεξήχθησαν δεκάδες αεροπορικές επιδρομές από τη ρωσική πολεμική αεροπορία στη συγκεκριμένη περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό το αεροσκάφος πραγματοποιούσε επίσης πλήγματα» επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της μκο Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με μια πηγή από τις τάξεις των ανταρτών, το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Χαν αλ Σουμπλ, κοντά στην πόλη Σαρακέμπ.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο της συντριβής, είδε το κουφάρι του αεροσκάφους. Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, ενώ πυκνός καπνός είχε σκεπάσει την περιοχή.

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο προπαγανδιστικό δίκτυο Ibaa, η οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του ρωσικού αεροσκάφους.

Από την πλευρά της η Μόσχα επιβεβαίωσε τον θάνατο του κυβερνήτη αλλά και το γεγονός ότι το αεροσκάφος της καταρρίφθηκε από φορητό πύραυλο εδάφους αέρος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

rwsos pilotos8

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, rt.com