Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο–Σοκ: Ισραηλινοί στρατιώτες πετούν χειροβομβίδα σε ζευγάρι Παλαιστινίων με μωρό στην αγκαλιά

Newsbomb

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Δυτική όχθη της Παλαιστίνης είναι το σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα “Yesh Din”, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που ένα ζευγάρι Παλαιστινίων εγκαταλείποντας ένα ασθενοφόρο και κουβαλώντας ένα μωρό στην αγκαλιά, δέχονται επίθεση με χειροβομβίδα (πιθανόν κρότου-λάμψης) από τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Μπουρίν της Δυτικής Όχθης, παρά το γεγονός ότι είναι προφανές ότι δεν αποτελούν οποιαδήποτε απειλή.

Η επίθεση συνέβη την Παρασκευή (2 Μαρτίου 2018), εν μέσω διαδηλώσεων που πυροδοτήθηκαν στην περιοχή όταν Ισραηλινοί από κοντινούς παράνομους οικισμούς προσπάθησαν να επιτεθούν στο παλαιστινιακό χωριό.

Σύμφωνα με την Yesh Din, το περιστατικό αποτελεί μόλις ένα από αρκετά παρόμοια έκτροπα που έλαβαν χώρα στο ίδιο χωριό την Παρασκευή. «Τουλάχιστον ένα δακρυγόνο εκσφενδονίσθηκε από τους στρατιώτες μέσα σε σπίτι όπου ζούσε μια μεγάλη οικογένεια με αποτέλεσμα να υποστούν τραυματισμούς από την εισπνοή του ασφυξιογόνου», αναφέρει η ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ανάρτηση της στο Facebook.

Στο ίδιο περιστατικό, δακρυγόνα έπεσαν μέχρι και μέσα σε σχολείο, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Πηγή: RT