Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Το... μυστηριώδες δώρο του Λαβρόφ στον Κιμ Γιονγκ Ουν - Εφικτή η συνάντηση με Πούτιν (vid)

Newsbomb

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφπραγματοποίησε την Πέμπτη (31/05) επίσημη επίσκεψηστην Πιονγκγιάνγκόπου συναντήθηκεμε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αντάλλαξε χειραψίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, παρουσία δημοσιογράφων, προσκαλώντας τον μάλιστα τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να επισκεφτεί τη Μόσχα.

«Θα χαρούμε να σας δούμε» ανέφερε ο Λαβρόφ, ενώ προσέφερε κι ένα δώρο στον ισχυρό άνδρα της Βόρειας Κορέας. Του παρουσίασε ένα κουτί, λέγοντας: «Μπορείς να κλειδώσεις μυστικά εκεί μέσα».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ παρέδωσε χαμογελώντας το κλειδί, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να το παίρνει και να τον ευχαριστεί, καλώντας τον να δώσει τους χαιρετισμούς του στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Λαβρόφ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη δόθηκαν εκατέρωθεν δεσμεύσεις για ενίσχυση του διαλόγου και προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών στην κορεατική χερσόνησο.

Κρεμλίνο: Εφικτή μια συνάντηση κορυφής Πούτιν-Κιμ

Στο μεταξύ, μια συνάντηση κορυφής ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας είναι εφικτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι η μορφή και το χρονοδιάγραμμα μίας τέτοιας συνάντησης θα συζητηθεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Η πραγματοποίηση μίας τέτοιας συνάντησης κορυφής συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη Βόρεια Κορέα κατά τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Με πληροφορίες από: RT