Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: «Είμαστε καλά» λένε σε νέο βίντεο τα εγκλωβισμένα παιδιά (vid)

Newsbomb

Σε καλή κατάσταση φαίνεται να είναι τα 12 αγόρια που περιμένουν τη διάσωσή τους σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Σε νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους πεζοναύτες της Ταϊλάνδης τα αγόρια φαίνονται καλυμμένα με κουβέρτες να μιλούν με έναν δύτη και να στέλνουν τους χαιρετισμούς τους σε όσους βρίσκονται στην επιφάνεια και εργάζονται για τη διάσωσή τους.

«Συστηθείτε» ακούγεται να τους λέει ο δύτης με τα δώδεκα αγόρια να λένε το όνομά τους και να ευχαριστούν τους διασώστες τους.

Τα παιδιά κάνουν και έναν παραδοσιακό ταϊλανδέζικο χαιρετισμό προτού να διαβεβαιώσουν ότι «είμαστε καλά στην υγεία μας».

Παρά την ταλαιπωρία που έχουν περάσει, τα παιδιά ηλικίας 11 έως 16 ετών παραμένουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση όπως φαίνεται από το ότι κάνουν πλάκα με το γεγονός ότι ένα από αυτά να παραπονιέται ότι τον ξέχασαν και δεν πρόλαβε να χαιρετίσει τους δικούς του.

Τα μικρά αγόρια είναι και σε καλή σωματική κατασταση όπως φαίνεται σε ένα δεύτερο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και στο οποίο φαίνεται να τους χορηγούνται οι πρώτες βοήθειες για μικρά κοψίματα στα χέρια και τα πόδια τους.

Ακόμη, κάποια από τα παιδιά φαίνονται να κοιμούνται ενώ άλλα έχουν διάθεση να κάνουν γκριμάτσες στην κάμερα.

Παραμένει άγνωστο αν τα παιδιά γνωρίζουν τις δυσκολίες της επιχείρησης απεγκλωβισμού τους καθώς για να βγουν στην επιφάνεια θα πρέπει να καλύψουν μια απόσταση 2,5 χλμ. κάτω από το νερό με σχεδόν μηδενική ορατότητα και ισχυρά ρεύματα.

Την επιχείρηση αυτού του είδους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και δύσκολη το γεγονός ότι κανένα από τα παιδιά δεν γνωρίζει κολύμπι, πόσο μάλλον να κάνει κατάδυση.