ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης για Τουρκία: «Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης»

Χριστοδουλίδης για Τουρκία: «Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης»
IN TIME

«Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη στάση που θα επιδείξει η ΕΕ έναντι της Τουρκίας, έκανε λόγο για αρχές και αξίες οι οποίες θα πρέπει να προστατευθούν, σε ό,τι αφορά τις «παράνομες και προκλητικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, «εναντίον δύο κρατών-μελών της ΕΕ, εναντίον των συμφερόντων της ΕΕ».

Η συζήτηση, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας στο συμβούλιο της ΕΕ, διεξάγεται «υπό το φως των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον δύο κρατών-μελών της ΕΕ, εναντίον των συμφερόντων της ΕΕ». Προειδοποίησε δε ότι «διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης», καθώς, όπως είπε, η ΕΕ πρέπει να υπερασπιστεί τις διεθνείς αξίες και τη διεθνή τάξη στη βάση αρχών και αξιών, ενώ «η αλληλεγγύη της ΕΕ πρέπει να είναι αληθινή και ουσιαστική».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η ΕΕ μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας και όχι σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Λευκωσία δεν τάσσεται υπέρ της λογικής των «δύο μέτρων και δύο σταθμών». «Μίλησα για αρχές και αξίες της ΕΕ και δεν υπάρχει ασάφεια σε ό,τι αφορά αυτές τις αρχές και τις αξίες. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπερασπιστούμε και την αξιοπιστία της ΕΕ», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Νέα ημερομηνία για το πρώτο κουδούνι - Τι θα ισχύσει με τις μάσκες