ΚΥΠΡΟΣ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στα κατεχόμενα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στα κατεχόμενα

Στην κατεχόμενα μετέβη ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς των τριών κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ θα παρακολουθήσει την άσκηση «Μεσογειακή Θύελλα-2020». Η άφιξή του ήταν αιφνιδιαστική.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο Ακάρ βρισκόταν στο Κας απέναντι από το Καστελόριζο, στο οποίο πραγματοποιεί επίσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για την επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας, μετά τον υπ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, σειρά έχει και ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επιμένει ότι το ερευνητικό αποσύρθηκε για συντήρηση.

«Δεν εκδόθηκε Navtex, γιατί το Oruc Reis βρίσκεται για συντήρηση. Δεν υπάρχει λόγος να εκδοθεί ακόμα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το πρωί της Δευτέρας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για υποχώρηση.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επιτεθεί για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα λέγοντας πως σε περίπτωση ατυχήματος, «η Ελλάδα θα υποφέρει».

Δήλωσε επίσης πως η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας της διένεξής της με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε και πάλι στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Σχολεία: «Χτύπησε» το πρώτο κουδούνι - Όλα τα μέτρα για μαθητές και δασκάλους