ΚΥΠΡΟΣ

Βαρώσια: Αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα της ντροπής του Ερντογάν – Οι εικόνες που προκαλούν θλίψη

Βαρώσια: Αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα της ντροπής του Ερντογάν – Οι εικόνες που προκαλούν θλίψη

Της θλιβερής ανακοίνωσης Ερντογάν - Τατάρ για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι, ακολούθησαν την Τρίτη οι μπουλντόζες. Με μπροστάρη τον «σουλτάνο», οι Τούρκοι πραγματοποιούν μία δεύτερη εισβολή στο προκειμένου όλα να είναι έτοιμα σήμερα στις 11 το πρωί, όταν - όπως ανακοινώθηκε από τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης - θα επιτραπεί η είσοδος από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου, στην περίκλειστη πόλη.

Οι διεργασίες για το άνοιγμα συνεχίστηκαν και την Τρίτη, ενώ απομακρύνθηκαν από το συγκεκριμένο σημείο τα συρματοπλέγματα και καθαρίστηκε η περιοχή, τοποθετήθηκε δε και το κουβούκλιο ελέγχου.

Επίσης θα ανοίξει και η λεωφόρος της Δημοκρατίας από την οποία θα παρέχεται η πρόσβαση προς τον δρόμο που οδηγεί στο σημείο εισόδου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα στις 11 σήμερα το πρωί θα επιτραπεί η είσοδος από το σημείο διέλευσης στην περίκλειστη πόλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ».

«Φέρνουμε τα Βαρώσια στην ανθρωπότητα»

Προκλητικό βίντεο με φόντο την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανάρτησε ο υποψηφίος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ.

Στο βίντεο, συνολικής διάρκειας 13 δευτερολέπτων, απεικονίζεται η παραλία των Βαρωσίων όπως είναι τώρα ερημωμένη, ενώ με την εμφάνιση του προσώπου του, η κατεχόμενη Αμμόχωστος απεικονίζεται να «αποκτάει ζωή».

Σε ένα βίντεο καθαρά «προεκλογικού» χαρακτήρα, ο Τατάρ ανάρτησε επίσης τη λεζάντα «Φέρνουμε τα Βαρώσια στην ανθρωπότητα, την Κύπρο και τον κόσμο».

Κλυδωνισμοί στα Κατεχόμενα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Ανοικτό το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες άφησε την Τετάρτη ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, λίγο μετά την απόφαση για την επέκταση του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Κίπρις ποστασί» που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), αναφέρεται ότι από την υφιστάμενη «βουλή» είναι ασαφές κατά πόσο μπορεί να προκύψει νέα «κυβέρνηση».

Στην ερώτηση πότε θα υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Τατάρ δεν έδωσε απάντηση, γράφει ο δημοσιογράφος της Κίπρις ποστασί που θεωρεί ότι αυτό είναι ένδειξη πως η παραίτηση θα υποβληθεί μετά τις «προεδρικές».

Στο μεταξύ, ο «βουλευτής» του ΚΚΔ, Ζεκί Τσλέρ δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει ένας συνασπισμός ΚΕΕ – ΔΚ – κόμματος Αναγέννησης μέχρι την διεξαγωγή των «βουλευτικών» που λέγεται ότι θα γίνουν τον Ιανουάριο, αποκλείοντας τη συμμετοχή του δικού του κόμματος σε ένα τέτοιο «κυβερνητικό» σχήμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρηνεί η ΕΛ.ΑΣ.: Πέθανε και ο 24χρονος αστυνομικός που πήγε να βοηθήσει σε πυρκαγιά στον Άγιο Κοσμά