ΚΥΠΡΟΣ

Ψευδοκράτος: Συμφωνία για σχηματισμό «κυβέρνησης» με «αναπληρωτή πρωθυπουργό» το δολοφόνου του Ισαάκ

Ψευδοκράτος: Συμφωνία για σχηματισμό «κυβέρνησης» με «αναπληρωτή πρωθυπουργό» το δολοφόνου του Ισαάκ

Μνημόνιο στο οποίο αναφέρεται ότι προχωρούν σε σχηματισμό μεταβατικής «κυβέρνησης», υπέγραψαν σήμερα Τρίτη (8/12) το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (Κόμμα του Τατάρ) και το Δημοκρατικό Κόμμα μαζί με το κόμμα της Αναγέννησης των εποίκων.

Η μεταβατική αυτή κυβέρνηση θα οδηγήσει εκ νέου τα κατεχόμενα σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2021, όπως είχε δηλώσει ο Ερσάν Σανέρ, αναπληρωτής πρόεδρος του ΚΕΕ.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές που επικαλείται το politis.com.cy, στην ατζέντα των τριών κομμάτων βρίσκεται ψηλά το κυπριακό ζήτημα δεδομένου ότι ο Σανέρ θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης του Ερσίν Τατάρ και ως εκ τούτου αναμένεται να ακολουθήσει πιστά την γραμμή του.

Αυτό φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε από τους Σανέρ, Αρικλί και Ατάογλου, οι οποίοι στις δηλώσεις τους έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό. Μάλιστα ο εκτελών χρέη προέδρου του ΚΕΕ θα είναι και ο «πρωθυπουργός» ενώ «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» αναλαμβάνει ο έποικος και δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ Ερχάν Αρικλί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα χρειάζεται πλειοψηφία στην Βουλή με 26 «βουλευτές». Το ΚΕΕ κατέχει 20 «έδρες», αλλά μία ανήκει στον τέως λεγόμενο «πρωθυπουργό» Χουσείν Οζγκιουργκιούν που ζει μόνιμα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Τρεις «έδρες» έχει το Δημοκρατικό Κόμμα ενώ δύο το κόμμα Αναγέννησης.

Τη Δευτέρα οι Μεσούτ Γκεντς, Χασάν Τοπάλ και Χασάν Μπουκιούκογλου, 3 βουλευτές από το Κόμμα του Λαού (κόμμα που πρόσκειται ο Κουντρέτ Όζερσαι), παραιτήθηκαν έπειτα από συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν όπου ανακοίνωσαν επίσης την υποστήριξη της νέας παράνομης μεταβατικής «κυβέρνησης» που είναι προ των πυλών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Προστατεύει από την πρώτη δόση λέει η FDA – Την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση