ΚΥΠΡΟΣ

Kύπρος: Δυο καταγγελίες παρενόχλησης από Κύπριους ηθοποιούς για Έλληνα σκηνοθέτη

Kύπρος: Δυο καταγγελίες παρενόχλησης από Κύπριους ηθοποιούς για Έλληνα σκηνοθέτη

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησε χθες ακόμα ένας κύπριος ηθοποιός για σεξουαλική παρενόχληση 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο, πρόκειται για δεύτερο ηθοποιό, ο οποίος πέρασε χθες την πύλη του Αρχηγείου Αστυνομίας και έδωσε πολύωρη κατάθεση στο ειδικό κλιμάκιο που συστάθηκε από την Αστυνομία.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Αστυνομία ανοίγει φάκελο τόσο για τον ίδιο όσο και για συνάδελφό του αναφορικά με τη δράση σκηνοθέτη ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο στο πλαίσιο συνεργασίας με θεατρικό οργανισμό.

Καλά ενημερωμένες αστυνομικές πηγές ξεκαθάρισαν στο SigmaLive ότι οι εν λόγω καταγγελίες δεν αφορούν τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Στις καταθέσεις τους μάλιστα, οι δύο ηθοποιοί αναφέρθηκαν σε πρόσωπο «κλειδί».

Υπενθυμίζεται πως Κύπριοι ηθοποιοί αναφέρθηκαν σε ένα κοινό πρόσωπο που φαίνεται πως λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής προκειμένου να φέρνει ηθοποιούς σε επαφή με τους συγκεκριμένους σκηνοθέτες.

Πληροφορίες του SigmaLive ανέφεραν πως ο διαμεσολαβητής στο οποίο γίνεται αναφορά είναι άτομο που βρισκόταν για χρόνια σε θέση ισχύος στον χώρο του Πολιτισμού στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των αρχών βρίσκονται σήμερα πέραν των 20 υποθέσεων.

Από τον αθλητισμό, την πολιτική, την ιατρική και την εκκλησία, η προσοχή στρέφεται πλέον και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Σε ανακοίνωσή του ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανέφερε πως ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί ενώπιον του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) στο παρελθόν, αλλά ούτε στο παρόν στάδιο, αναφορικά με διάπραξη σεξουαλικής ή άλλης παρενόχλησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΘΟΚ

Ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί ενώπιον του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) στο παρελθόν, αλλά ούτε στο παρόν στάδιο, αναφορικά με διάπραξη σεξουαλικής ή άλλης παρενόχλησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, με αφορμή φήμες ή και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είτε στον έντυπο είτε στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΘΟΚ είναι έτοιμος, σε περίπτωση υποβολής επίσημης καταγγελίας που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, να λάβει όλα τα δέοντα μέτρα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του θύματος, προστίθεται.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου αναφέρει ακόμα ότι «ρητά και κατηγορηματικά ότι καταδικάζει κάθε φαινόμενο παρενόχλησης, βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς και ενθαρρύνει όσους έχουν υποστεί οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά να προβούν άμεσα σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές».

«Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο ΘΟΚ συνεργάζεται στενά με την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δημιουργία και έκδοση Κώδικα Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στην Εργασία, προσαρμοσμένου στο χώρο του θεάτρου, ο οποίος θα αποτελέσει στέρεη βάση ενημέρωσης των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, δημιουργώντας ταυτόχρονα την υποχρέωση των προϊστάμενων και γενικότερα των εργοδοτών να παρέχουν άμεσα προστασία στα εν δυνάμει θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.