ΚΥΠΡΟΣ

Κορονοϊός στην Κύπρο: Δύο θάνατοι και 622 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός στην Κύπρο

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Δύο θανάτους και 622 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Πέμπτη 8 Απριλίου, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, έπειτα από τους ελέγχους στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/4) ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 273.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 58.097 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) και εντοπίστηκαν 528 νέα περιστατικά με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 0,91%.

Ακολουθούν αναλυτικά, τα αποτελέσματα της Δευτέρας:

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε:

  • Άντρα, ηλικίας 62 ετών, με υποκείμενο νόσημα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 273, εκ των οποίων:

  • 180 άντρες (66%), και
  • 93 γυναίκες (34%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 78 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 225 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 56 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 56 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 28 είναι διασωληνωμένοι, οι πέντε νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 23 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.