ΚΥΠΡΟΣ

Μαφιόζικη δολοφονία στη Κύπρο: Tον γάζωσαν μέσα στη lamborghini (pics+vid)

Μαφιόζικη δολοφονία στη Κύπρο: Tον γάζωσαν μέσα στη lamborghini (pics+vid)

Ενέδρα θανάτου έστησαν σε 34χρονο στην περιοχή Μενεού της Κύπρου - Το θύμα είναι πρόσωπο πολύ γνωστό στις Αρχές, ενώ η δολοφονία αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Το συμβάν σημειώθηκε στις 19/4 λίγο μετά τις 21.00 και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 34χρονος δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών.

Οι Αστυνομικές Αρχές θεωρούν δεδομένο πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ήταν συμβόλαιο θανάτου κατά του θύματος.

Ο άνδρας φαίνεται να αποτελούσε στόχο εγκληματικής ενέργειας από τον περασμένο Ιανουάριο, με την Αστυνομία να ξεψαχνίζει πρόσωπα που είχαν ανοικτούς λογαριασμούς με το θύμα.

Το θύμα, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από την πλευρά του οδηγού αφού το γυαλί της πόρτας του ήταν σπασμένο. Οι δράστες πάντως, φαίνεται πως ήταν καλά «διαβασμένοι», στήνοντας καρτέρι στον "Μαριούθκια" (όπως ήταν γνωστό το θύμα), την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του. Ήταν το καθημερινό του δρομολόγιο.

Στη φωτογραφία το θύμα

Το θύμα που απασχόλησε αρκετές φορές τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις είχε ελαττώσει ταχύτητα λόγω κυρτώματος που υπήρχε στον δρόμο, δίδοντας έτσι ευκαιρία στους δράστες να του καταφέρουν θανάσιμους πυροβολισμούς.

Στη σκηνή εντοπίστηκαν κάλυκες οι οποίοι και θα τύχουν περαιτέρω εξετάσεων από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας ενώ οι ανακριτές σε πρώτο στάδιο δεν φαίνεται να έχουν στα χέρια τους μαρτυρία για το πώς κινήθηκαν οι δράστες. Αν δηλαδή επέβαιναν σε μοτοσικλέτα ή σε όχημα.

Η αστυνομία ερευνά από νωρίς το πρωί για τεκμήρια. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας ανάφεραν πως πρόκειται για μια δολοφονία, η εξιχνίαση της οποίας δεν θα είναι και η πιο εύκολη.

Τα βήματα των Αρχών μοιραία οδηγούνται σε ανοικτούς λογαριασμούς της νύχτας ενώ από τα γραφεία των ανακριτών αναμένεται να περάσουν αρκετά πρόσωπα, παλιοί και νέοι «γνώριμοι».

Τόσο η ώρα όσο και η περιοχή στην οποία διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία. Ο δρόμος στην περιοχή του Μενεού που οδηγεί στα Περβόλια είναι σκοτεινός ενώ στο πλάι τα ψηλά κυπαρίσσια φαίνεται πως πρόσφεραν φυσική κρυψώνα στους δράστες.

Φοβόταν για τη ζωή του και άλλαζε συχνά αυτοκίνητα

Η κίτρινη Lamborghini στην οποία εντοπίστηκε νεκρός o «Μαριούθκιας» ήταν ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία κινείτο το τελευταίο διάστημα. Τον τελευταίο καιρό, άλλαζε συχνά αυτοκίνητα γιατί φοβόταν για τη ζωή του, αναφέρουν πληροφορίες. Χθες, είχε μεταβεί στη Λευκωσία, άφησε το όχημα με το οποίο μετακινείτο και παρέλαβε την κίτρινη Lamborghini. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι το τελευταίο διάστημα είχε αυξήσει τα μέτρα προστασίας του, ωστόσο παραμένει άγνωστο γιατί χθες κυκλοφορούσε μόνος.

Παλιές υποθέσεις και συνεργάτες στο επίκεντρο

Το θύμα, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, για υπόθεση ναρκωτικών. Τον συνέλαβαν τον Μάιο του 2019 στην επαρχία Λάρνακας, μεταφέροντας 1,5 κιλό κοκαΐνης.

Δεν ήταν η μόνη φορά που απασχόλησε τις αρχές. Κάποιες δραστηριότητες του και οι σχέσεις του με συγκεκριμένα πρόσωπα, ήταν μεταξύ των λόγων για τους οποίους είχε απασχολήσει αρκετές φορές τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρει ότι «υπόθεση φόνου εκ προ μελέτης με θύμα τον Μάριο Γεωργίου, 34 ετών, τέως κάτοικο Λάρνακας, διερευνά η Αστυνομία, στη Λάρνακα».

Προστίθεται ότι «ο φόνος διαπράχθηκε χθες βράδυ, σε σημείο του δρόμου Μενεού – Περβολιών. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία γύρω στις 9.10, ενώ ο 34χρονος κινείτο με το αυτοκίνητό του στον πιο πάνω δρόμο, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, από άγνωστα πρόσωπα».

Από τους πυροβολισμούς «ο Γεωργίου, τραυματίστηκε θανάσιμα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «στην περιοχή μετέβησαν άμεσα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και διενήργησαν εξετάσεις. Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν και ιατροδικαστές, σύμφωνα με τους οποίους το θύμα φέρει τραύματα από αριθμό σφαιρών στο κεφάλι και τα δύο χέρια». Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΠΗΓΗ sigmalive.com/Alphalive/cyprustimes.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.