ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στα Κατεχόμενα: Γέμισαν κρούσματα κορονοϊού οι φυλακές

Κατεχόμενα
Οι φύλακες ζήτησαν να πάνε σε ειδικό κέντρο απομόνωσης για να μην κολλήσουν τις οικογένειές τους

Θετικοί στον κορονοϊό είναι 113 φυλακισμένοι και 8 φύλακες μέχρι στιγμής στις "κεντρικές φυλακές" στα κατεχόμενα, με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων να οδηγεί σήμερα τους φύλακες να παρατήσουν τη δουλειά τους.

Τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι φύλακες ζήτησαν να μπορούν να πάνε σε ειδικό κέντρο απομόνωσης – εστίες και να μένουν εκεί, μέχρι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στις φυλακές, ώστε να μην κολλήσουν τις οικογένειές τους.

Όπως μεταδίδεται, μόνο όταν δόθηκε θετική απάντηση από τον «υπουργό εσωτερικών», Κουτλού Εβρέν, ο οποίος πήγε επιτόπου, οι φύλακες γύρισαν στα καθήκοντά τους.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας όπου ανήκουν οι εργαζόμενοι στις φυλακές, KTAMS, Γκιουβεν Μπενγκιχάν ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με τεστ και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής της διάδοσης του ιού.

Ανέφερε επίσης ότι ο «υπουργός εσωτερικών» τους υποσχέθηκε να εξετάσει το αίτημα για την ύπαρξη ενός επαγγελματία υγείας στις φυλακές, όπως υπάρχει σε όλα τα κέντρα καραντίνας.

Ο συνδικαλιστής πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζουν πώς πέρασε ο ιός στις φυλακές, σημείωσε όμως ότι πρώτα εντοπίστηκαν θετικοί φυλακισμένοι και άτομα υπό κράτηση και μετά εντοπίστηκαν κρούσματα στους φύλακες.

Να σημειωθεί ότι ένας αριθμός φυλακισμένων είχε μεταφερθεί στο νέο κτίριο των "κεντρικών φυλακών" για να μείνουν εκεί για την καραντίνα αλλά λόγω προβλήματος στην γεννήτρια του νερού, δεν υπήρχε νερό. Αυτοί έχουν μεταφερθεί τώρα σε άλλα κέντρα καραντίνας.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σοκάρει η απίστευτη σκευωρία πίσω από την κακοποίηση της 8χρονης

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Ρoή Ειδήσεων