ΚΥΠΡΟΣ

Ανησυχία στην Κύπρο για την αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά - Γεμάτα τα νοσοκομεία

Παιδιατρικά τμήματα
Νοσηλεύονται πολλά παιδιά με covid-19
cyprustimes

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Παιδάκια κάτω των 5 ετών οι περισσότεροι ασθενείς – 13χρονος νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης με κορονοϊό

Προβληματισμό προκαλεί στην ιατρική κοινότητα ο αυξημένος αριθμός σοβαρών πνευμονιών σε παιδιά, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία.

Όπως τονίζει, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ασυνήθιστος αριθμός εισαγωγών για την εποχή, με ψηλές πληρότητες κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία για τον χειμώνα.

«Έχουμε σοβαρές πνευμονίες στα παιδιά και μας προβληματίζει το ανθεκτικό στέλεχος πνευμονιόκοκκου που είναι και ανθεκτικό στα εμβόλια» επισημαίνει.

Την ίδια ώρα λόγω της αύξησης των εισαγωγών σε παιδιά ηλικιών κυρίως κάτω των 5 ετών, παρατηρείται και πάλι πρόβλημα με τις κλίνες. «Έχουμε επίσης εισαγωγές παιδιών με βρογχιολίτιδα, λοιμώξεις αναπνευστικού και αυτό μας προδικάσει για ένα δύσκολο χειμώνα όσον αφορά τις νοσηλείες».

Αρκετά από τα παιδιά όπως διευκρινίζει ο Δρ. Ηλία, καταλήγουν σε χειρουργείο.

Στον θάλαμο αρνητικής πίεσης αυτή την στιγμή στο Μακάρειο νοσηλεύεται και 13χρονο αγόρι με κορονοϊό, το οποίο είχε εκδηλώσει συμπτώματα και κρατήθηκε για νοσηλεία.

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)