ΚΥΠΡΟΣ

Σκάνδαλο στην Κύπρο με ατασθαλίες στους Δήμους

Σκάνδαλο στην Κύπρο με ατασθαλίες στους Δήμους

Εργαζόμενοι στους Δήμους εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους που κατέχουν στις δημοτικές Αρχές και τσεπώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλόξενος», μετά το «σκάνδαλο» της Πάφου βγήκε στην δημοσιότητα και η περίπτωση του Παραλιμνίου όπου εκεί 13 υπάλληλοι έβαζαν στην τσέπη τις εισπράξεις από τις ομπρέλες και τα κρεβατάκια.

Τώρα, καταγγέλθηκε στον Δήμο Παραλιμνίου κομπίνα περίπου μισού εκατομμυρίου Ευρώ από δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 13 υπάλληλοι της δημοτικής αρχής.

Το μισό εκατομμύριο προήλθε από λεφτά που τσέπωναν από τα χρήματα που έπαιρναν από τους λουόμενους στις παραλίες του Παραλιμνίου για κρεβατάκια και ομπρέλες.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου προέβη σε εξέταση των ηλεκτρονικών δεδομένων στα ειδικά μηχανάκια έκδοσης των εισιτηρίων στις παραλίες και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημαρχείου και η εξέταση έδειξε αριθμό ατασθαλιών στα συγκεκριμένα μηχανάκια.

Οι υπάλληλοι εφοδιάστηκαν πριν από δύο χρόνια με τα ειδικά μηχανάκια έκδοσης εισιτηρίων – αποδείξεων και φαίνεται ότι μηδένιζαν τα μηχανάκια και έβαζαν στην τσέπη τις εισπράξεις.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν έντονες υποψίες για το θέμα αυτό, αλλά φέτος το έλλειμμα στο ταμείο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παραλιμνίου να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.