ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης παρουσιάζει η παραλία των Ποτίμων

Πάφος: Σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης παρουσιάζει η παραλία των Ποτίμων

Σοβαρότατο πρόβλημα διάβρωσης παρουσιάζει η παραλία των Ποτίμων, η μοναδική παραλία που έχει η Πάφος με μήκος 2 χιλιομέτρων και ευκολία πρόσβασης.

Η παραλία που βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέτωπο της Πάφου χρήζει βελτίωσης δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού, σύμφωνα με το sigmaLive.

Ο κ. Στυλιανού είπε πως με την προστασία που εισηγείται η μελέτη, δηλαδή την τοποθέτηση 10 κυματοθραυστών και την βελτίωση της παραλίας με τεχνητό εμπλουτισμό και φερτή άμμο, αλλά και την φυσική συσσώρευση άμμου λόγω των κυματοθραυστών, η παραλία των Ποτίμων θα γίνει η καλύτερη παραλία στην Πάφο, εξυπηρετώντας τόσο ντόπιους όσο και τουρίστες, και θα είναι σημείο αναφοράς για όλη την επαρχία.

Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας που εισηγείται ο μελετητής για την παραλία των Ποτίμων, ο κοινοτάρχης της Κισσόνεργας σημείωσε πως αυτά βρίσκουν απολύτως σύμφωνους τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου , γιατί από τη μια διασφαλίζεται η προστασία της παραλίας από την διάβρωση, και από την άλλη η μέθοδος προστασίας με κυματοθραύστες, θα βοηθήσει στην συσσώρευση άμμου η οποία υπάρχει άφθονη στον βυθό της περιοχής.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει στην περιοχή σχετικά με την Μαρίνα, το πάχος της άμμου στον βυθό φτάνει μέχρι τα 5 μέτρα.