Χριστόφιας: Απορρίπτει το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους

Χριστόφιας: Απορρίπτει το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους της Κύπρου.

Ερωτηθείς, στη διάρκεια επίσκεψής του στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα για το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, ο πρόεδρος Χριστόφιας υπέδειξε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται και η συγκατάθεση των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

«Και η Κύπρος δεν θα δεχθεί τέτοιο πράγμα» είπε ο κ. Χριστόφιας, ενώ προσέθεσε ότι οι χώρες του βορρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιμετωπίζουν τις χώρες του νότου με αλαζονεία και ειρωνεία.

«Θεωρούν ότι εμείς του νότου καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και περιμένουμε από τους πλούσιους του βορρά να μας θρέψουν. Αυτό είναι μεγάλη συκοφαντία και προσβολή» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξάλλου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα καταφέρει να βγει από την κρίση και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Χρησιμοποιώντας σκληρές φράσεις, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι και στο παρελθόν η Κύπρος αντιμετώπισε χειρότερες καταστάσεις υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά τα κατάφερε.

«Και τότε ήταν εξ ιδίων τα βέλη, με τη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β, που κουβάλησαν την Τουρκία. Και σήμερα είναι εκ των έσω τα βέλη, αφού δεχόμαστε κτυπήματα κάτω από τη μέση, λόγω της προεκλογικής περιόδου» ανέφερε.

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλου να δώσουν τα χέρια και να ανασκουμπωθούν», τόνισε, αλλά προσέθεσε πως «για ορισμένους φαίνεται ότι η πατρίδα δεν είναι πάνω από όλα».