ΚΥΠΡΟΣ

Ακραία σενάρια για να βάλουν «χέρι» στο φυσικό αέριο της Κύπρου

Ακραία σενάρια για να βάλουν «χέρι» στο φυσικό αέριο της Κύπρου

«Είναι φανερό πως ορισμένοι εποφθαλμιούν και τις ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο και πιθανώς και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τις γερμανικές, κυρίως, επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η χώρα.

«Η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο από σκοπιμότητες», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, ενώ διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνηση θα αγωνιστεί για τη μη ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.

«Έστω κι αν κάποιοι στην Ευρώπη θεωρούν, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μέρος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της οικονομίας», διευκρίνισε ο ίδιος.

Επίσης, κατέστησε σαφές, ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται αυτή την τοποθέτηση και γι αυτό ακριβώς αντιστάθηκε στην αναφορά που είχε η τρόικα στο αρχικό μνημόνιο για άμεση προώθηση και εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε επίσης, προς τι η επιμονή ορισμένων να κατηγορούν αυθαίρετα την Κύπρο για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.

«Δεν μπορεί», είπε, «με διάφορα προσχήματα να προσπαθούν ορισμένοι να φέρουν νέα ζητήματα από το παράθυρο και δεν μπορεί στην περίπτωση της Κύπρου να εφαρμόζονται ακραία σενάρια».