ΚΥΠΡΟΣ

Εκ νέου αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Α. Χατζηκωστή

Εκ νέου αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Α. Χατζηκωστή

Αναβλήθηκε εκ νέου η ακροαματική διαδικασία, που διεξάγεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα», Άντη Χατζηκωστή.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορούμενων στην υπόθεση Ανδρέα Γρηγορίου, Τάσου Κρασοπούλη, Έλενας Σκορδέλη και Γρηγόρη Ξενοφώντος θα ξεκινούσαν τις τελικές τους αγορεύσεις.

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, ζήτησε αναβολή της διαδικασίας μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, αιτιολογώντας ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε δεν ολοκλήρωσε την τελική του αγόρευση.

Με το αίτημα για αναβολή συμφώνησε και ο δικηγόρος της 3ης κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, λέγοντας ότι το χρονικό διάστημα που διέρρευσε δεν ήταν και τόσο εύκολο, για την ετοιμασία της αγόρευσης τους, η οποία αριθμεί περίπου πεντακόσιες σελίδες.

Επίσης, με το συγκεκριμένο αίτημα συμφώνησε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης.

Επιπλέον, τέθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου και θέμα αλλαγής της σειράς στις τελικές αγορεύσεις, με το συνήγορο υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριο Γεωργίου, να δηλώνει έτοιμος να αρχίσει ακόμη και σήμερα.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κλεόπα, ανέφερε ότι αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξει η σειρά των τελικών αγορεύσεων και να δοθεί στον κ. Γεωργίου πρώτα ο λόγος, από το στιγμή που δηλώνει ότι είναι έτοιμος, θα μπορούσε να αρχίσει σήμερα για να μην υπάρχει χρονοτριβή.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αποφάνθηκε ότι πρέπει να ακολουθηθεί η σειρά των αγορεύσεων που έχει αποφασιστεί, με πρώτο τον συνήγορο υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου, σύμφωνα με το icyprus.

Στη συνέχεια ενέκρινε το αίτημα για αναβολή, ορίζοντας ως νέα ημερομηνία την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου, στις 09:00.