ΚΥΠΡΟΣ

Στις 13 Ιουνίου η απόφαση για τον φόνο Αντη Χατζηκωστή

Στις 13 Ιουνίου η απόφαση για τον φόνο Αντη Χατζηκωστή

Η δίκη για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή, σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της, βρίσκεται στην τελική ευθεία, αφού το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επιφυλάχθηκε όπως εκδώσει την απόφασή του σε ένα μήνα ακριβώς από σήμερα.

Η ακροαματική διαδικασία, η οποία ορίστηκε για τις 13 Ιουνίου του 2013, θα ξεκινήσει στις 11:00.

Κατά τη σημερινή τελευταία δικάσιμο, η κατηγορούσα Αρχή ολοκλήρωσε την τελική της αγόρευση και με αυτήν ολοκληρώθηκε και η παρουσίαση της υπόθεσης.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο η κατηγορούσα Αρχή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου έχει αποδείξει όλες τις κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων Ανδρέα Γρηγορίου, Τάσου Καρασοπούλη, Έλενας Σκορδέλη και Γρηγόρη Ξενοφώντος, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, η οποία συγκλόνισε την Κύπρο τον Ιανουάριο του 2010, έφτασε ενώπιον της τελικής απόφασης με έντεκα χιλιάδες σελίδες πρακτικών και πέραν των εννιακοσίων τεκμηρίων.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν και κατέθεσαν μέχρι σήμερα πέραν των 150 μαρτύρων κατηγορίας και μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αρκετές μαρτυρίες που συμπεριλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο έγιναν παραδεκτές.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας για διάπραξη φόνου, καθώς και του φόνου εκ προμελέτης, θα παραμείνουν μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μαζί με το βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επέφεραν το θάνατο του Άντη Χατζηκωστή εκ προμελέτης, με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.

πηγη icyprus