ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: Δεν επιβεβαιώνονται τα περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

ΕΔΕΚ: Δεν επιβεβαιώνονται τα περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί ότι οι “άδικες, συκοφαντικές και δυσφημιστικές” κατηγορίες από συγκεκριμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαίους αξιωματούχους, για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο και για καθεστώς φορολογικού παραδείσου, δεν φαίνεται με οποιοδήποτε τρόπο να επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα που διενεργήθηκε.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ αναφέρει πως «οι χθεσινές αναφορές στο Γιουρογκρούπ ότι το νομικό καθεστώς είναι ικανοποιητικό και ότι πρέπει να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις με κανένα τρόπο δεν επιβεβαιώνουν το όσα επαίσχυντα προηγήθηκαν».

«Με την ομοβροντία δηλώσεων τους τελευταίους έξι μήνες εναντίον της Κύπρου, που είναι πια ολοφάνερο εκ των υστέρων ότι στόχευαν στην επιβολή του κουρέματος και τελικά στην καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας μας, θα βρουν τώρα τη γενναιοψυχία να απολογηθούν;», διερωτάται το ΚΣ ΕΔΕΚ.

Στο μεταξύ, η ΕΔΕΚ χαιρετίζει την απόφαση παραμονής στην Κύπρο της Russian Commercial Bank.

«Η απόφαση αυτή», αναφέρει η ΕΔΕΚ, «αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης προς την Κύπρο παρά τα όσα πρωτοφανή και ληστρικά υπήρξαν εις βάρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, από τα οποία επλήγησαν και πολλοί Ρώσοι πολίτες».

πηγη icyprus