ΚΥΠΡΟΣ

Γαλανός: Το θέμα Αμμοχώστου έχει συζητηθεί με την Τουρκία

Γαλανός: Το θέμα Αμμοχώστου έχει συζητηθεί με την Τουρκία

Το θέμα Αμμοχώστου φαίνεται ότι βρίσκεται στην ατζέντα και των Αμερικανών και των Ευρωπαίων και έχει συζητηθεί με την Τουρκία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

Ο κ. Γαλανός, ο οποίος συμμετείχε μαζί με το Δήμαρχο Κυθρέας Πέτρο Καρεκλά στο 290 συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον, ανέφερε πως τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε και από τους Αμερικανούς αλλά κι από την Ευρώπη είναι πως θεωρούν ως σοβαρή την πρόταση η οποία είχε γίνει και παλιά για την Αμμόχωστο, "για κάποια κίνηση υπό ορισμένες συνθήκες για την Αμμόχωστο. Δηλαδή ότι η Αμμόχωστος θα μπορούσε να εξεταστεί παράλληλα με τις συνομιλίες", ανέφερε.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, ο οποίος είχε την ευκαιρία μαζί με τον δήμαρχο Κυθρέας να συναντηθούν με τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών Ερικ Ρούμπιν, ανέφερε πως βλέπει ότι πιθανόν οι ΗΠΑ να διορίσουν συντονιστή για το Κυπριακό." Το αναφέρω με επιφύλαξη, γιατί εκείνο που μας ελέχθη είναι πως `ζητάτε να στείλουμε κάποιον και μετά τον δαιμονοποιείτε`", είπε ο κ. Γαλανός και σημείωσε πως "οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, γιατί ενώ παραπονούμαστε για μη εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα, όταν εμπλέκεται δεν μας αρέσει".