ΚΥΠΡΟΣ

Κυβερνητική επένδυση ζητά ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Κυβερνητική επένδυση ζητά ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Εκκληση προς την Κυβέρνηση να επενδύσει στην Αγία Νάπα, να την αναβαθμίσει και να την εμπλουτίσει με τα απαραίτητα έργα, θεωρώντας ότι «αναβαθμίζοντας την Αγία Νάπα αναβαθμίζεται και η οικονομία ολόκληρης της Κύπρου» απηύθυνε ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Η Αγία Νάπα αποτελεί «δυναμικό στοιχείο ανάπτυξης και απασχόλησης», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πρέπει να παραδεχτούμε ότι το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθείτο παρουσίαζε αρκετά κενά και αδυναμίες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Είναι πλέον αδήριτη η ανάγκη και διαμόρφωση μιας νέας τάξης πραγμάτων που να εξελίξει την Αγία Νάπα σε ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Πρόσθεσε ότι μπροστά στα νέα οικονομικά δεδομένα, προχωρούν σε ανασχεδιασμό της στρατηγικής «με στόχο την ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία».

Αναφερόμενος στη χωροθέτηση όρμου για προσωρινό δέσιμο σκαφών αναψυχής είπε πως «σήμα κατατεθέν του Δήμου μας ήταν πάντα το γραφικό ψαρολίμανο, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στον τουρισμό με σκάφη αναψυχής και κρουαζιέρων. Ετσι προτείνουμε την κατασκευή αγκυροβολίου στην εξωτερική πλευρά του αλιευτικού καταφυγίου για να εξυπηρετούνται σκάφη αναψυχής και κρουαζιέρων».

Οι πρωτοβουλίες για την ανέγερση αμφιθεάτρου, συνέχισε ο κ. Καρούσος, χρονολογούνται από το 1990, ενώ ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι «στο αθλητικό κέντρο του Δήμου και βρίσκεται σε ύψωμα και έχει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα. Έχουν μεν εκπονηθεί ολοκληρωμένα αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά σχέδια, όμως το έργο δεν υλοποιήθηκε λόγω κόστους. Ωστόσο, η αναγκαιότητα ανέγερσής του είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αποτελώντας βασική προϋπόθεση προσέλκυσης πολιτιστικού τουρισμού και εκδηλώσεων ποιότητας».

ikypros