ΚΥΠΡΟΣ

Προς εκτέλεση το ένταλμα σύλληψης του Ντίνου Μιχαηλίδη

Προς εκτέλεση το ένταλμα σύλληψης του Ντίνου Μιχαηλίδη

Επί ελληνικού εδάφους αναμένεται να βρεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης προκειμένου να λογοδοτήσει για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό «πρωταγωνιστή» τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ύστερα από την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της Κυπριακής Δικαιοσύνης για την έκδοση του στη χώρα μας ο πρώην υπουργός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει εναντίον του ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Γιάννη Σταυρόπουλο χειρίζονται την όλη υπόθεση.

Τη «δράση» του Κύπριου πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη στην υπόθεση της προμήθειας των TOR M-1 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου «ξεσκέπασε» κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Νίκος Ζήγρας.

Σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε βαλίτσες με "μαύρο" χρήμα στον πρώην υπουργό ενώ σε λογαριασμό του γιου του Μιχάλη βρέθηκε κατάθεση το 2001 ύψους περίπου 10 εκατ. ελβετικών φράγκων προερχόμενα από τον Αλ Σαγιαντ Φουαντ ήδη καταζητούμενο για την υπόθεση των ΤΟR M1.

Για το λόγο αυτό οι έλληνες ανακριτές έχουν ζητήσει για την ίδια υπόθεση την έκδοση και του γιου του Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλη , υπέρ της οποίας έχει ήδη αποφανθεί το πρωτοβάθμιο Κυπριακό δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή ακόμη δέκα άτομα προκειμένου να λογοδοτήσουν για ύποπτες κινήσεις διαφόρων χρηματικών ποσών.