ΚΥΠΡΟΣ

Αποχωρεί τέλος του χρόνου από την Κύπρο η Louis Vuitton

Αποχωρεί τέλος του χρόνου από την Κύπρο η Louis Vuitton

Αποχωρεί από την Κύπρο στα τέλη του 2013 ο οίκος μόδας Louis Vuitton.

Όπως επιβεβαίωσε στο INBusinessnews.com ο διευθυντής της εταιρείας στην Κύπρο Φρίξος Δημητριάδης, η εταιρεία αποχωρεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτό εξάλλου είναι κάτι που είχε ανακοινώσει και πρόσφατα η μητρική εταιρεία, ότι θα αποχωρήσει από μη κερδοφόρες αγορές διεθνώς. Σε μια άλλη εξέλιξη και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ομίλου, συρρικνώνεται και η δραστηριότητα της Ελλάδας, που σύμφωνα με ελληνικά sites, η εταιρεία θα διατηρήσει το κατάστημα της οδού Βουκουρεστίου, της Θεσσαλονίκης και της Μυκόνου, αλλά ετοιμάζεται να κλείσει το κατάστημα στην Κηφισιά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Πάντως, η ελληνική θυγατρική εταιρεία της Louis Vuitton έχει υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω της κρίσης, αν ληφθεί υπόψη ότι το 2012 είχε ζημίες προ φόρων άνω του 1 εκατ. ευρώ στην εγχώρια αγορά από έστω και οριακά κέρδη κέρδη προ φόρων της τάξεως των 160 χιλ. ευρώ το 2011.

Οι καθαρές ζημιές το 2012 ανήλθαν στο 1,11 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών ζημιών ύψους 350 χιλ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος. Σε επίπεδο τζίρου, η πτώση ήταν σχετικά μικρή, στο 5,7% με τις συνολικές πωλήσεις να διαμορφώνονται πέρυσι στα 15 εκατ. ευρώ από 15,9 εκατ. ευρώ.