ΚΥΠΡΟΣ

Συμβόλαιο Oliver Wyman με Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Συμβόλαιο Oliver Wyman με Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Συμβόλαιο συνεργασίας με την Oliver Wyman αποφάσισε να συνάψει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας για θέματα αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να προσλάβει την Oliver Wyman αναθέτοντάς της στο παρόν στάδιο συμβουλευτικό ρόλο για τα θέματα κυρίως αναδιάρθρωσης. Στη συνέχεια, η εταιρεία ενδεχομένως να ασχοληθεί και με θέματα που έχουν να κάνουν με την ευρύτερη εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

Η Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι η ίδια εταιρεία έχει πρόσφατα αναλάβει να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ έχει προσλάβει από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 την Oliver Wyman, για την προετοιμασία και την υλοποίηση της συνολικής αξιολόγησης των σημαντικών τραπεζών που θα τεθούν κάτω από την άμεση εποπτεία της.

Συγκεκριμένα, η Oliver Wyman θα στηρίξει τη διαχείριση και το συντονισμό της ΕΚΤ και θα της παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της Κεντρικής δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον οίκο Alvarez & Marsal, το οποίο έληξε στις 30 Σεπτέμβριου.

Η Oliver Wyman, έχει εμπειρία 40 ετών, διαθέτει γραφεία σε περισσότερες από 50 πόλεις σε 25 χώρες και ο αριθμός του προσωπικού που εργοδοτεί φθάνει τις 3000. Είναι μέρος, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, της Marsh & McLennan Companies.

πηγη ikypros