ΚΥΠΡΟΣ

Φθηνότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στην Κύπρο

Φθηνότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στην Κύπρο

Φθηνότερο από πέρσι θα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης για όσους θα το προμηθευτούν από πρατηριούχους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, οι μέσοι όροι τιμών λιανικής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένοι κατά 5,9 σεντ ή 5,3 σεντ σε σύγκριση με πέρσι τον Οκτώβριο, αφού κυμαίνειται στο 1,031 ευρώ σε αντίθεση με 1,089 ευρώ που ήταν την περσινή χρονιά.

Ωστόσο σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών Φρόσω Χατζηλουκά οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχει διακύμανση 10 σεντ το λίτρο από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη τιμή:

"Για τη Λευκωσία η χαμηλότερη τιμή που βρήκαμε σε πρατήριο ήταν 99 σεντ το λίτρο, η ακριβότερη ήταν 1,09 σεντ. Αρα αν ένας καναναλωτής βάλει πετρέλαιο θέρμανσης 500 λίτρα ή μισό τόνο θα πληρώσει 50 ευρώ περισσότερα αν επιλέξει τον ακριβότερο, αν βάλει ένα τόνο χίλια λίτρα θα πληρώσει 100 ευρώ".

Η Φρόσω Χατζηλουκά αποκάλυψε και πως κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης ανά επαρχία: "Η φθηνότερη επαρχία όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης είναι η Πάφος, η δεύτερη πιο φθηνή είναι η Λευκωσία και μετά έχουμε τη Λάρνακα την Αμμόχωστο και τη Λεμεσό".

Πέραν από το πετρέλαιο θέρμανσης τα κυπριακά νοικοκυριά με εξαίρεση το πετρέλαιο κίνησης καταβάλλουν φέτος λιγότερα χρήματα για καύσιμα.

Συγκεκριμένα η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων είναι μειωμένη κατά 2,1% ή 2,9 σεντ, η αμόλυβδη 98 οκτανίων κατά 1,3% ή 1,8 σεντ, η κηροζίνη κατά 3% ή 3,4 σεντ, ενώ η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι αυξημένη κατά 1,7% ή 2,4 σεντ.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ