ΚΥΠΡΟΣ

Επιθεώρηση των καμερών παρακολούθησης της ΚΤ Κύπρου

Επιθεώρηση των καμερών παρακολούθησης της ΚΤ Κύπρου

Σε επιθεώρηση των καμερών παρακολούθησης της Κεντρικής Τράπεζας θα προβούν σήμερα λειτουργοί του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από απόφαση του Επιτρόπου Γιάννη Δανιηλίδη για αυτεπάγγελτη έρευνα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δανιηλίδης, η απόφαση προέκυψε από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και όχι μετά από καταγγελίες προς το Γραφείο του.

Ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την Κεντρική Τράπεζα, αναμένοντας να διευθετηθεί εντός της ημέρας η επίσκεψη των λειτουργών του Γραφείου του, τονίζοντας πως ο στόχος είναι «να δουλεύουμε με χαμηλούς τόνους και όχι να δημιουργούμε εντυπώσεις».

«Επικοινώνησα με την Κεντρική Τράπεζα για να στείλω λειτουργούς μου να κάνουν επί τόπου έλεγχο για το είδος και τον τρόπο που έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες», είπε ο κ. Δανιηλίδης εξηγώντας ότι το θέμα αφορά την απλή εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ανέφερε εξάλλου πως αν και οι λειτουργοί της Υπηρεσίας έχουν δικαίωμα, με τη συνοδεία αστυνομίας, να μπουν σε οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο για έλεγχο, χωρίς ένταλμα, εντούτοις ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με την Κεντρική Τράπεζα για να διευθετηθεί η επίσκεψη και η επιθεώρηση.

«Αυτό δεν σημαίνει αστυνόμευση καθώς βάσει νομοθεσίας οι κάμερες αυτές μπορούν να τοποθετηθούν για καθαρά λόγους ασφάλειας και όχι για παρακολούθηση των υπαλλήλων. Είναι αυτά που το κλιμάκιο του Επιτρόπου θα πάνε να ελέγξουν», ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης στο ΚΥΠΕ προσθέτοντας πως αν υπάρχουν περιπτώσεις που τοποθετήθηκαν κάμερες με σκοπό την παρακολούθηση των υπαλλήλων, το Γραφείο θα ζητήσει να αφαιρεθούν.

Ο Επίτροπος κατέληξε λέγοντας πως όταν θα ενημερωθεί από τους λειτουργούς του για την κατάσταση στην Κεντρική Τράπεζα, θα λάβει τις αποφάσεις του.

ΠΗΓΗ ikypros