ΚΥΠΡΟΣ

Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου έγιναν 127 πυρκαγιές στην Κύπρο

Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου έγιναν 127 πυρκαγιές στην Κύπρο

Συνολικά 127 πυρκαγιές προκλήθηκαν από την 1ην Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2013 σε παγκύπρια βάση μέσα στο κρατικό δάσος ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την οροθετική γραμμή του κρατικού δάσους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Ανδρέας Κ. Χρίστου, Ανώτερος Συντηρητής Δασών, Προϊστάμενος του Τομέα Ερευνών, Διαφώτισης και Δασονομίας του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, η ολική έκταση που κάηκε τη συγκεκριμένη περίοδο είναι 302,4 εκτάρια, εκ των οποίων 11 εκτάρια κάηκαν σε δάσος, έκταση δηλαδή που καλύπτεται από δένδρα κωνοφόρα και πλατύφυλλα, 76,1 εκτάρια κάηκαν σε άλλη δασική έκταση που καλύπτεται από υψηλούς και χαμηλούς θάμνους, και επίσης καταστράφηκε έκταση 215,3 εκταρίων με χέρσες ή γεωργικές εκτάσεις.

Εξάλλου, την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου 2012, παγκύπρια οι πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν μέσα στο κρατικό δάσος ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την οροθετική γραμμή του κρατικού δάσους ανέρχονται σε 101.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, η ολική έκταση που κάηκε τη συγκεκριμένη περίοδο του προηγούμενου έτους υπολογίζεται στα 548,2 εκτάρια , εκ των οποίων σε είδος βλάστησης κάηκε έκταση 244,2 εκταρίων που καλύπτεται από κωνοφόρα και πλατύφυλλα. Άλλα 116,7 εκτάρια σε δασική έκταση με ψηλούς και χαμηλούς θάμνους, και έκταση 187,3 εκταρίων με χέρσες ή γεωργικές εκτάσεις.

πηγη ikypros