ΚΥΠΡΟΣ

Εξω από τη κυπριακή Βουλή οι νοσηλευτές

Εξω από τη κυπριακή Βουλή οι νοσηλευτές

Ομάδα νοσηλευτών πραγματοποίησε σήμερα ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή, την ώρα που στην Επιτροπή Οικονομικών αναμενόταν να συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας, ενώ επέδωσαν σχετικό υπόμνημα σε εκπρόσωπο του σώματος με τελικό αποδέκτη τον Πρόεδρο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ο κ. Βρυωνίδης χαρακτήρισε άδικο και άνισο το νόμο για την περικοπή επιδομάτων που στοχοποιεί μόνο τους νοσηλευτές. "Θέλουμε να συνεισφέρουμε και έχουμε συνεισφέρει και στο παρελθόν εν πολλοίς και πολλές φορές", ανέφερε. Στο παρελθόν, συνέχισε, δεν είχαν διαμαρτυρηθεί αλλά "το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και το ένα άνισο πλήγμα έρχεται και χτυπά το άλλο". Οι νοσηλευτές και οι μαίες, που αφήνουν τα παιδιά τους τις Κυριακές, τις αργίες για να συνεισφέρουν στους συνανθρώπους τους, η πολιτεία αντί να τους δίνει κίνητρα, τους στοχοποιεί και θέλει να τους κόψει το διπλάσιο ή και το τριπλάσιο, πρόσθεσε, μιλώντας για αδικία.

Η πρότασή τους, είπε, είναι για επιπρόσθετη μικρή αποκοπή 0,5% ή και μικρότερη από όλους τους κρατικούς υπαλλήλους ώστε να μην στοχοποιούνται μόνο οι υπάλληλοι βάρδιας.