ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Βρετανό υφυπ. Ευρωπ. Υποθέσεων

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Βρετανό υφυπ. Ευρωπ. Υποθέσεων

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας Ντέϊβιντ Λίντιγκτον, είχε αργά απόψε ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης.

Ο Βρετανός επίσημος χαρακτήρισε πολύ καλή την συνάντηση και ανέφερε πως ο κ. Αναστασιάδης «όταν ανέλαβε το αξίωμα (του Προέδρου) αντιμετώπισε τα πιο δύσκολα προβλήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί για την οικονομία και την κρίση στο τραπεζικό σύστημα και επέδειξε πραγματική ηγετική ικανότητα σε δύσκολες αποφάσεις προς το συμφέρον του κυπριακού λαού».

Επέδειξε και πάλι ηγετική ικανότητα αναφορικά με κινήσεις προς την κατεύθυνση της λύσης (στο Κυπριακό), επεσήμανε ο κ. Λίντιγκτον. «Δεν εναπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να πει ποια μορφή λύσης θα πρέπει να υπάρξει, αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κοινοτήτων εδώ στο νησί. Όμως, είναι τόσο πολύ προς το συμφέρον όλων να επιτευχθεί μια λύση», σημείωσε.

Ο Βρετανός υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κυπριακό βρίσκεται κοντά σε πιθανόν σημαντικές κινήσεις. «Ελπίζω η ηγεσία των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο να μπορέσει να κάνει εκείνα τα περαιτέρω βήματα, τους συμβιβασμούς που θα χρειαστεί να γίνουν, για να προχωρήσουν σε σοβαρές συνομιλίες, να συμφωνηθεί το κοινό ανακοινωθέν», κατέληξε.