ΚΥΠΡΟΣ

Στο δικαστήριο ο πατέρας που κατηγορείται για βιασμό της κόρης του

Στο δικαστήριο ο πατέρας που κατηγορείται για βιασμό της κόρης του

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησής του, ο 54χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα, ως ύποπτος για τον βιασμό της 18χρονης κόρης του.

Ο φερόμενος δράστης που καταζητείτο από την περασμένη Τρίτη, εντοπίστηκε να κρύβεται σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό σε περιοχή δυτικά της Λεμεσού. Ο ύποπτος, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Γιάννης Σωτηριάδης, δεν έφερε αντίσταση κατά τη σύλληψη του.

Ο ύποπτος, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι ουδέποτε είχε ερωτική επαφή με την κόρη του, ενώ παραδέχθηκε ότι κρυβόταν για να μην τον βρουν, ενώ στο ερημικό σπίτι που εντοπίστηκε, είχε καταφύγει το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο 54χρονος είχε διευθετήσει ραντεβού με την 18χρονη κόρη του, με την οποία να σημειωθεί ότι δεν είχε καμία επαφή τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το παιδί είχε δοθεί για προστασία και μεγάλωσε σε ανάδοχη οικογένεια.

Ο «πατέρας», σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής, προφασιζόμενος βοήθεια για κάποιο προσωπικό της πρόβλημα, την παρέσυρε με δόλο σε ερημική περιοχή, όπου την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του.

Στο μεταξύ οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού ότι το 2011 ο φερόμενος ως δράστης είχε αποπειραθεί να βιάσει 25χρονη κοπέλα.

Επίσης είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση και αφού συμπλήρωσε 5 μήνες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Εναντίον του 54χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης αφού δεν παρουσιαζόταν στις ελληνικές αρχές ώστε να επιβεβαιώνεται ότι βρισκόταν εντός του ελληνικού εδάφους.

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη ο φερόμενος ως βιαστής της κόρης του στη Κύπρο