ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Θα αποφευχθεί η στάση πληρωμών «πάση θυσία»

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Θα αποφευχθεί η στάση πληρωμών «πάση θυσία»

Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο πως δεν θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες και στάση πληρωμών «πάση θυσία», είπε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να δώσει διέξοδο και να μην επιτρέψει την αποσταθεροποίηση της οικονομίας, μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις από τη Βουλή, την Πέμπτη.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να διατηρήσουμε τη δύσκολη, επίπονη αλλά αναγκαία πορεία που θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι και το νομοθετικό σώμα θα λειτουργήσει σε αυτά τα πλαίσια.

«Συνεργαζόμενοι όλοι μαζί και συμπεριφερόμενοι υπεύθυνα, με νηφαλιότητα και όχι με διάθεση αντιπαράθεσης, θα διασφαλίσουμε αυτή την αναγκαία χρηματοδότηση» της Κύπρου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια αναπόφευκτη κατάσταση εφαρμογής σχεδίων έκτακτης οικονομικής διαχείρισης, είπε.

Σε δηλώσεις του, το απόγευμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την εκταμίευση του 1,5 δισ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «μπορούμε να αποφύγουμε τις περιπέτειες».

Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι είχε επαφή με εκπροσώπους της Τρόικας από την Πέμπτη, ενώ εξέφρασε ανησυχία για το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης. «Βεβαίως και ανησυχώ» αλλά «δεν περιοριζόμαστε στην ανησυχία», είπε ο Χάρης Γεωργιάδης.

πηγη ikypros

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης-Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις