ΚΥΠΡΟΣ

Έρογλου: Οι τ/κ θα παραμείνουν στις περιουσίες τους

Έρογλου: Οι τ/κ θα παραμείνουν στις περιουσίες τους

Το εδαφικό είναι το δυσκολότερο θέμα στο τραπέζι των συνομιλιών και πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαμένουν σε κάποιες περιουσίες τα τελευταία σαράντα χρόνια, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε στη σημασία του εδαφικού για κάθε "κράτος" και πρόσθεσε ότι μερίδα ανθρώπων θα πρέπει να αλλάξουν διαμονή εξαιτίας "διακανονισμών συνόρων".

Σημείωσε ακόμη ότι είναι σημαντικό για τους κατοίκους να μπορούν να διατηρήσουν τις περιουσίες στις οποίες τώρα διαμένουν, προσθέτοντας ότι η τ/κ κοινότητα έχει στόχο μόνο όσο το δυνατό μικρότερος αριθμός ανθρώπων να ανταλλάξουν το χώρο διαμονής τους και ακόμη περισσότερο αν είναι δυνατό κανείς να μην χρειαστεί να εγκαταλείψει αυτούς τους χώρους.

Ο κ. Ερογλου είπε ακόμη ότι ο "ο τ/κ λαός έχει κατορθώσει μέσα από αγώνα να έχει το κράτος του".

Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες κάνουν το παν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των "λαών" τους και ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπία για να ζουν οι "δύο λαοί" σε ειρήνη.

"Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να ζήσουμε σε αυτή τη γη, πρέπει λοιπόν να διαμορφώσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να επιτευχθεί αυτό μέσω συμφωνίας", κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Έρογλου: «Δεν ψάχνουμε μια συμφωνία «ότι να ναι»