ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Κατά των «χιαστί» συνομιλιών ο Δ. Χριστόφιας

Κύπρος: Κατά των «χιαστί» συνομιλιών ο Δ. Χριστόφιας

«Ο εθνικισμός και ο σοβινισμός είναι μεγάλος εχθρός και των δύο κοινοτήτων. Έγιναν εγκλήματα στην Κύπρο. Τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν από τους εθνικιστές και σοβινιστές και των δύο κοινοτήτων. Όταν είπαμε αυτήν την αλήθεια, μας πολέμησαν σκληρά κι αλύπητα» δηλώνει σε συνέντευξη στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Αναφορικά δε με τους δικούς του χειρισμούς στο Κυπριακό, σημειώνει ότι επί της δικής του προεδρίας, «τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους ξένους να ασκήσουν πιέσεις, αντίθετα, οι όποιες πιέσεις ασκήθηκαν ήταν πάνω στην Τουρκία και στον κ. Έρογλου».

Ο κ. Χριστόφιας, εκφράζει τη διαφωνία του με τις «χιαστί» συνομιλίες για το Κυπριακό, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσουν σε τετραμερή, ενδεχόμενο που χαρακτηρίζει «επικίνδυνο και απαράδεκτο».

Τέλος στο θέμα των ευθυνών για το Μνημόνιο στην Κύπρο καταλογίζει ευθύνες στις «τράπεζες που σπατάλησαν στην κυριολεξία δισεκατομμύρια», στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που «ταυτίστηκε μαζί τους, μαζί με τον ηγέτη του Συναγερμού και τον σημερινό ηγέτη του ΔΗΚΟ».

Διαβάστε επίσης:

Νέες συναντήσεις Οζερσάι για το Κυπριακό