ΚΥΠΡΟΣ

Για «πάρε – δώσε» πιέζουν οι Τούρκοι

Για «πάρε – δώσε»  πιέζουν οι Τούρκοι

Η Τουρκοκυπριακή πλευρά προαναγγέλλει έναρξη της διαδικασίας «πάρε-δώσε», εν όψει της συνάντησης που θα έχουν στις 31 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς ‘Ερογλου.

Η ε/κ πλευρά θεωρεί, ωστόσο, πως η συνάντηση της Δευτέρας δεν έχει χαρακτήρα διαπραγμάτευσης, αλλά αξιολόγησης των δεδομένων, που έχουν μέχρι στιγμής προκύψει κατά τις συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι.

Διαφορετικά προσεγγίζει, ωστόσο, το θέμα η τ/κ πλευρά, η οποία παρουσιάζει την επικείμενη συνάντηση ως απότοκο της προόδου που επιτεύχθηκε στη διαδικασία.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι οι δύο διαπραγματευτές διεξήλθαν και των έξι κεφαλαίων και βρίσκονται σε ένα στάδιο, που μπορούν να παρακαθίσουν με όλους τους διεθνείς παράγοντες σε ένα τραπέζι και να καταλήξουν για όλα τα θέματα σε ένα αποτέλεσμα με τη διαδικασία του πάρε – δώσε.

Οι δύο ηγέτες στην επόμενη συνάντησή τους, είπε, θα μπορέσουν να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση για το θέμα.

Στη συνάντηση της Δευτέρας θα γίνει ουσιαστικά ανασκόπηση για το που βρισκόμαστε, επειδή είμαστε ακόμα στην αρχή, ξεκαθάρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.

Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Στυλιανίδης: Χρειάζεται «σκληρή» διαπραγμάτευση