ΚΥΠΡΟΣ

Πρέσβης ΗΠΑ στη Κύπρο: Βήματα για αλλαγή του παιχνιδιού στο κυπριακό

Πρέσβης ΗΠΑ στη Κύπρο: Βήματα για αλλαγή του παιχνιδιού στο κυπριακό

«Γίνονται «βήματα για αλλαγή του παιχνιδιού» σε Τουρκία και τουρκοκυπριακή πλευρά, με στόχο τη δημιουργία νέας δυναμικής στο Κυπριακό», δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνινγκ.

Ερωτηθείς μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του κόμματος, για το ρόλο των ΗΠΑ στην προώθηση ΜΟΕ από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Κόνινγκ είπε ότι αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο ΜΟΕ.

Αναφέρθηκε σε «βήματα για αλλαγή του παιχνιδιού» (game changing steps) τα οποία προτείνουν οι ΗΠΑ τόσο προς την πλευρά της Τουρκιάς, όσο και των Τ/κ, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στο Κυπριακό.

«Τα συζητούμε με κάθε ευκαιρία με όλους τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι «τέτοια βήματα μπορούν να συμβάλουν πολύ θετικά στην κατάληξη και εφαρμογή μιας συνολικής λύσης».

Είπε ότι δεν πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά αποτελούν μέρος της ίδιας προσπάθειας για επιτυχή κατάληξη και εφαρμογή μιας λύσης, που θα επανενώνει μετά από 40 χρόνια το νησί και θα προστατεύει τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων.

Ανέφερε επίσης ότι το Κυπριακό είναι πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Ομήρου: Στην κόψη του ξυραφιού το Κυπριακό