ΚΥΠΡΟΣ

Ντενκτάς: «Kάτι ψήνεται» για το Κυπριακό εκτός Κύπρου...

Ντενκτάς: «Kάτι ψήνεται» για το Κυπριακό εκτός Κύπρου...

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς σε συνέντευξή του είπε πως «κάτι ψήνεται» για το Κυπριακό, εκτός Κύπρου, ενώ υποστήριξε πως η επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους ιδιοκτήτες του δεν αποτελεί μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την Κίπρις, σε δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» (ΤΑΚ), ο κ. Ντενκτάς αναφέρθηκε σε ορισμένα ΜΟΕ που έχουν ετοιμάσει, λέγοντας ότι το ένα σκέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα κατεχόμενα και το άλλο στις ελεύθερες περιοχές ή ένα διεθνές ράλι γιοτ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας όλα τα λιμάνια του νησιού.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς επανέλαβε την άποψή του ότι η τ/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη για μια πιθανή λύση στο Κυπριακό, θα πρέπει να καθορίσει τις ελλείψεις της, καθώς και το είδος των παρεκκλίσεων που θα ζητήσει και την περίοδο για την οποία θα τις ζητήσει. Η ΕΕ, πρόσθεσε, θα πρέπει να ξεκινήσει μια «σοβαρή περίοδο ένταξης» για την τ/κ πλευρά, χωρίς η πολιτική αναγνώριση να αποτελεί προϋπόθεση, επειδή είναι «πολύ πίσω» και έχουν «πολύ μεγάλες ελλείψεις», όσον αφορά την εφαρμογή του κεκτημένου σε θέματα πιστοποίησης και εργαστηρίων.

Υποστήριξε επίσης ότι οι συγκλίσεις στο κεφάλαιο της οικονομίας στις συνομιλίες θα πρέπει να συζητηθούν και πάλι από το μηδέν, επειδή «αυτό το κεφάλαιο είναι απίστευτα γεμάτο από στοιχεία εναντίον των Τ/κ. Υπάρχουν λάθη και στα άλλα (κεφάλαια), αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι κάτι που αφορά το μέλλον μας».

Όπως είπε, «κάτι ψήνεται» για το Κυπριακό, εκτός Κύπρου, και γι’ αυτό ασκούνται πιέσεις και προς τις δύο πλευρές από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον ΟΗΕ, την Τουρκία και την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Πρέσβης ΗΠΑ στη Κύπρο: Βήματα για αλλαγή του παιχνιδιού στο κυπριακό