ΚΥΠΡΟΣ

Λάρνακα:Καθαριστής εκτελούσε χρέη ιατροδικαστή (βίντεο)

Λάρνακα:Καθαριστής εκτελούσε χρέη ιατροδικαστή (βίντεο)

Καθαριστής εκτελούσε χρέη ιατροδικαστή στο νεκροτομείο Λάρνακας σύμφωνα με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη σήμερα στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι» βοηθός νεκροτόμος.

Μάλιστα, αυτή φαίνεται να είναι μόνο μία από τις πολλές καταγγελίες όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των νεκροτομών και στην άσκηση καθηκόντων των ιατροδικαστών.

Βοηθός νεκροτόμος: «Οι ιατροδικαστές δεν αγγίζουν καθόλου στο νεκρό»

Συγκεκριμένα, ο βοηθός νεκροτόμος κ. Χάρης Ιωάννου δήλωσε ότι οι ιατροδικαστές εδώ και 30 μήνες, του ανέθεταν όχι μόνο να κάνει ο ίδιος τις νεκροτομές αλλά να διεξάγει και συμπεράσματα. Συμπλήρωσε επίσης, ότι ο ίδιος είναι μηχανικός στο επάγγελμα και ότι δέχθηκε εκπαίδευση από τους ιατροδικαστές για να μπορεί να αντιληφθεί την σημασία των ευρημάτων.

Στη συνέχεια, ο κ. Ιωάννου κατήγγειλε ότι οι ιατροδικαστές απαγόρευσαν στους φωτογράφους να βάζουν ημερομηνίες στις φωτογραφίες και δήλωναν περισσότερες ώρες εργασίας στους βοηθούς νεκροτόμους ούτως ώστε να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Τέλος, ο βοηθός νεκροτόμος δήλωσε ότι κατήγγειλε το εν λόγω θέμα στο Υπ. Υγείας χωρίς να λάβει την οποιαδήποτε απάντηση και ότι αυτή τη στιγμή θα μεταβεί στην Αστυνομία για να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα που έχει για τις νεκροτομές.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης